Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samsung zatvorio najveću prodavnicu u Britaniji

    Južnokorejska kompanija Samsung je, bez prethodne najave, odlučila da zatvori svoju najveću prodavnicu u Velikoj Britaniji, Experience Store u Londonu, koja se nalazi u tržnom centru Vestfild Stratford.

    Kraj ove godine je nesumljivo veoma težak za tog južnokorejskog giganta. Demontiranje butika je počelo u noći između 23. i 24. decembra, kada su svi zaposleni i obavešteni o otpuštanju, što uoči Božića sigurno nije najlepši poklon.

    Samsung je precizirao da želi i dalje da zadrži druge prodavnice u Velikoj Britaniji, ali zatvaranje najveće među njima nije pozitivan signal da će biti nastavljen model prodaje i predstavljanja proizvoda po uzoru na fenomen Eplovih prodavnica Apple Store, objavljeno je na veb sajtu kulturegeek.fr.

    Ovo ubrzano zatvaranje prodavnice je mnoge iznenadilo a možda nije trebalo, s obzirom na to da je Samsung u trećem tromesečju ove godine zabeležio rezultate poslovanja koji su u "slobodnom padu", kao i konstantan pad prodaje mobilnih.

    Proizvođač je očigledno odlučio da smanji troškove, i to što pre, što je uostalom nesumljivo indikator da rezultati za tromesečje koje je u toku neće omogućiti da se prevaziđe negativna situacija u kojoj se on našao. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE