AIK Banka na E-Commerce revolution konferenciji (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Na onlajn konferenciji „E-Commerce revolution“ posvećenoj onlajn trgovini, u organizaciji kompanije Color Media Communications,  učestvovao je Bojan Pavlović, direktor sektora direktnih kanala AIK Banke.

U okviru panela pod nazivom „E-Commerce boom – Razvoj i budućnost e-trgovine u postkovid eri“, predstavnik AIK Banke govorio je o perspektivi eCommerce-a, izazovima i rešenjima kako bi ovaj segment plaćanja bio zastupljeniji, ali i o mogućnostima koje banke mogu da ponude kako bi dodatno olakšale privrednicima da pružaju kupcima ovaj servis.

E-Commerce je jedna od oblasti poslovanja koja i pre krize izazvane Covid virusom doživljava značajan rast. Imajući u vidu sve izazove do kojih je dovela pandemija, vidimo značajno povećanje broja internet trgovaca i obima eCommerce prometa. Tokom vanrednog stanja u AIK Banci imali  smo porast kartičarskih i instant payment transakcija / plaćanja od oko 25-30% u odnosu na prethodne mesece, a u eCommerce oblasti rast ide i do 50%. Napomenuo bih da vlasnici biznisa ili menadžment firmi koji planiraju da ponude svoje proizvode i servise putem eCommerce-a moraju da povedu računa o ukupnom ekosistemu i svim parametrima i učesnicima koji čine eCommerce, odnosno da dobro planiraju. AIK Banka predstavlja pouzdanog partnera trgovcima sa dovoljno iskustva u eCommerce-u da se svi izazovi uspešno prebrode i postavi uspešan eCommerce model poslovanja. Omogućavanje plaćanja putem raznih platnih metoda kao što su platne kartice ili instant plaćanja je samo jedan – bitan deo ovog ekosistema. Neophodno je kreirati zanimljiv i intuitivan web portal i web prodavnicu, zatim uraditi povezivanje shop-a sa zalihama i sistemom efikasne isporuke. Takođe, banke značajno mogu uticati na rast eCommerce-a, tržišta na način da formiraju kompletniju ponudu koja bi pre svega za mikro i SME segment omogućila jednostavan i brz onboarding na IPGW sisteme, pristupačnije cene u smislu uključivanja ovog servisa u određene pakete za pravna lica, bližu saradnju sa integratorima, primenu tehnoloških inovacija koje poboljšavaju korisničko iskustvo. AIK Banka predstavlja pouzdanog partnera internet trgovcima sa dovoljno iskustva u eCommerce oblasti kako bi uspešno prebrodili i postavili profitabilan eCommerce biznis”, istakao je Bojan Pavlović, direktor sektora direktnih kanala AIK Banke.

AIK Banka je prepoznata kao jedan od lidera u modernim bankarskim uslugama, među prvima je na srpskom tržištu implementirala eCommerce servis koji klijentima omogućava korišćenje naprednih sistema elektronskog poslovanja.


Izvor: BIZLife

Foto: Promo