Banca Intesa – Sistematičan pristup finansijskoj edukaciji najmlađih

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Banca Intesa i grupa Intesa Sanpaolo nizom aktivnosti obeležavaju Evropsku nedelju novca.

Beograd, 12. mart 2018. – Banca Intesa će u saradnji sa Udruženjem banaka Srbije obeležiti Evropsku nedelju novca u Srbiji kroz dve interaktivne edukativne radionice na teme „Budžet za najmlađe” i „Svet novca”, koje će biti organizovane za decu nižih razreda osnove škole „Svetozar Marković” u Beogradu. Cilj radionica, koje će zaposleni Banke da održe 13.03, je da upoznaju mališane sa osnovnim finansijskim pojmovima i podstaknu ih da donose odgovorne finansijske odluke od najmlađih dana, a pohađaće ih oko 60 dečaka i devojčica.

Evropska nedelja novca, koja traje od 12.03. do 16.03, je najveća inicijativa za razvoj finansijske edukacije u Evropi. Međunarodna bankarska grupacija Intesa Sanpaolo, u čijem sastavu posluje Banca Intesa, će je obeležiti aktivnostima koje će organizovati u svom Muzeju štednje (Museo del Risparmio), kao i na nivou zemalja u kojima posluje putem Divizije internacionalnih banaka članica (ISBD).

Muzej štednje će u svojim prostorijama u Torinu realizovati više inicijativa namenjenih školama. Mladi će imati priliku da postanu poreski inspektori na jedan dan, da nauče kako da upravljaju ličnim finansijama, kao i da se upoznaju sa različitim vrstama ugovora. Takođe, biće organizovana i umetnička radionica inspirisana štednim kasicama u okviru izložbe 1.500 kasica koje Muzej ima u svojoj kolekciji.

„Ova važna prilika nam omogućava da na sveobuhvatan način uključimo različite zemlje i institucije, i želeli bismo da je iskoristimo da naglasimo potrebu za zajedničkim i sistematičnim pristupom finansijskoj edukaciji. Ne postoji manjak inicijativa, već nedostatak koordinisanog liderstva“, rekla je Đovana Paladino (Giovanna Paladino), direktorka Muzeja štednje.

Osim u Srbiji, članice ISBD divizije u Mađarskoj, Hrvatskoj i Albaniji će obeležiti Evropsku nedelju novca kroz radionice u osnovnim i srednjim školama, sastanke sa finansijskim stručnjacima, kao i posete muzejima i bankama.

„Veoma sam srećan što je Intesa Sanpaolo u poziciji da pruži doprinos finansijskoj edukaciji mladih ljudi u zemljama u kojima posluju banke u okviru Grupe. Posebno bih želeo da zahvalim velikom broju zaposlenih koji su volontirali i svoje vreme uložili u realizaciju brojnih obrazovnih aktivnosti na lokalnom nivou“, izjavio je Ignasio Žakoto (Ignacio Jaquotot), direktor ISBD divizije.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo