Banke obavezne da u NAREDNA TRI DANA dužnicima ponude MORATORIJUM

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Banke i davaoci lizinga u Srbiji su obavezni da u naredna tri dana, do 21. marta, dužnicima ponude zastoj u otplati obaveza (moratorijum), saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

NBS je u utorak usvojila propise o zastoju u odlaganju kredita u naredna tri meseca radi očuvanja finansijske stabilnosti u uslovima potencijalnih rizika uzrokovanih vanrednom zdravstvenom situacijom u zemlji.

Banke i davaoci lizinga treba da na svojim internet prezentacijima objave ponudu o zastoju otplate obaveze njihovih dužnika koji imaju rok od 10 dana od dana objavljivanja da tu ponudu odbiju, a ako to ne učini – smatraće se da je ponuda prihvaćena tog desetog dana.

Moratorijum je zastoj u otplati obaveza prema banci po osnovu kredita ali i svih drugih obaveza dužnika prema banci. Dužnici koji imaju više kredita imaju pravo na moratorijum u otplati rata za sve kredite.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

NBS uvodi MORATORIJUM na otplatu kredita


 

Izvor: Beta

Foto: BIZLife

Komentari 4

 1. Marija

  UniCredit banka jos uvek nema na zvanocnoj stranici odluku o ponudi moratorijuma, zar rok za to nije bio juce???

  • Goca

   Isto se pitamo…a nigde na sajtu banke nema…jel ima nekih novina? Neke banke su uveliko objavile odlaganje naplate kredita…

 2. Ljiljana

  Ljiljana Mene su danas obavestili iz Banke da mogu na sajtu banke pročitati buduće radno vreme a o moratorijumu nisu napisali ni reči! Ne znam šta da mislim?!

  • Milos

   Ne znam zasto jedina banka koja nije objavila moratorijum a moraju sve pa i ona,,,ako do veceras ne objave do 00:00 onda mora prituzba narodnoj banci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.