Dok je Vučića biće i nje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Milan Obradović

Guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković kaže da će u svojoj stolici ostati dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije.

Ona je u intervjuu za BBC na srpskom kazala da nije od onih koji bi se grčevito držali za stolicu. “Dok je Srpska napredna stranka na vlasti, odnosno Aleksandar Vučić predsednik ili na mestu sa kog upravlja državom – ja sam guverner”, istakla je ona.

“Ja jesam ovde guverner, ali ne bih ja ovo mogla da nema tog i takvog Aleksandra – juče na mestu predsednika Vlade, danas na mestu predsednika države”, kazala je Jorgovanka Tabaković.

Guvernerka je odbacila kritike da se uz sadašnji kurs dinara lakše dođe do obećanja predsednika Srbije o prosečnoj plati od 500 evra i dodala da je NBS u 2019. godini kupila 2,7 milijardi evra da bi sprečila preterano jačanje kursa dinara.

Komentarišući prodaju Komercijalne banke, Tabaković kaže da da “bi bila vrlo srećna da se taj proces ne završi privatizacijom u ovom trenutku”.

A ako ostane…

Mandat Jorgovanke Tabaković na čelu Narodne banke Srbije četvrti je po dužini trajanja u više od 135 godina postojanja ove institucije.

Ako ostane na funkciji do kraja aktuelnog mandata, ispred nje će ostati još samo lice sa crvene novčanice od hiljadu dinara, Đorđe Vajfert.

Izvor: N1

Foto: Beta/Milan Obradović