Država otkupljuje akcije Komercijalne, udeo skače na 82%

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Vlada Srbije je postigla dogovor o otkupu 34,58 odsto akcije Komercijalne banke od manjinskih akcionara Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Međunarodne finansijske korporacije (IFC), saopštio je EBRD, a objavila brokerska kuća Momentum.

Posle te transakcije država će posedovati 83,23 odsto običnih akcija banke, pošto je krajem juna otkupila 6,89 odsto akcija od fondova Swedfund-a i DEG-a po ceni od 4.447 dinara po akciji.

Otkup akcija Komercijalne banke od EBRD-a i IFC-a će omogućiti državi da u tekućem privatizacionom procesu potencijalnim investitorima ponudi kompletan paket od 83,23 odsto akcija u banci.

Rok za dostavljanje neobavezujućih ponuda u privatizaciji Komercijalne banke ističe danas, a ponude će biti otvorene u utorak, 10. septembra.

Kako su ranije pisali mediji, za preuzimanje jedne od najvećih banaka u Srbiji do sada je interesovanje pokazalo šest potencijalnih kupaca, uključujući Raiffeisen banku, AIK banku srpskog biznismena Miodraga Kostića, NLB banku i američko-evropski konzorcijum, kojeg čine Ripplewood Advisors, Direktna Banka i grčka Eurobank.

 

 

 

Izvor: Beta

Foto: BIZLife