Kredit od 20 miliona evra Adiko banci od EBRD za mala i srednja preduzeća u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je Adiko (Addiko) banci dugoročni kredit od 20 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji, saopštila je danas Adiko banka Beograd.

To je treći aranžman EBRD i Adiko banke u Srbiji.

Direktor odeljenja za finansijske institucije za region Zapadnog Balkana u EBRD Henri Rasel (Henry Russell) je izjavio je da je nastavak uspešne saradnje sa Adiko bankom izuzetno važan za strateški razvoj konkurentnosti sektora malih i srednjih preduzeća kao zamajca celokupne ekonomije.

EBRD i Adiko grupa razvijaju partnerske projekte i u drugim zemljama u regionu koji su odlično ocenjeni, posebno od kada se EBRD nalazi u vlasničkoj strukturi Adika, odnosno od 2015. godine“, rekao je Rasel.

Predsednik Izvršnog odbora Adiko banke Beograd Vojislav Lazarević je istakao da mala i srednja preduzeća predstavljaju jednu od kategorija privatnih preduzeća koja može da se pohvali stalnim rastom i razvojem.

„Stabilnost u poslovanju i strateško opredeljenje ka daljem rastu kandidovali su nas za ovu uspešnu saradnju. Za nas su potrebe klijenata uvek u središtu pažnje i to je jedan od razloga zašto EBRD nastavlja da posluje sa našom bankom u Srbiji, ali i sa Addiko grupom u celini koja je jedan od lidera na tržištu regiona bivše Jugoslavije“, rekao je Lazarević.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo