ProCredit banka nastavlja još intenzivnije kreditiranje malih i srednjih preduzeća

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Godinu dana nakon izlaska na Frankfurtsku berzu, ProCredit Holding kao jedini akcionar ProCredit banke u Srbiji, kroz uspešno obavljenu dokapitalizaciju, obezbedio je dodatnih 61 milion evra kojim će ova bankarska grupacija još intenzivnije nastaviti sa podrškom i finansiranjem malih i srednjih preduzeća u Srbiji, ali i drugim zemljama u ovom delu Evrope.

Pomenuta dokapitalizacija je realizovana kroz plasman gotovo 5,4 miliona novih akcija, koje su prevashodno plasirane institucionalnim investitorima u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

ProCredit banke su odlično prepoznate kao pouzdan partner malim i srednjim preduzećima na svim tržištima na kojima posluju i naša želja je da im u narednom periodu pružimo još veću podršku, jer ova preduzeća predstavljaju stub oslonca i najznačajnije doprinose ekonomskom razvoju u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi. U zemljama kao što je Srbija, očekujemo da će uslovi za dalji razvoj MSP sektora ostati povoljni. Kao odgovorna bankarska grupacija, nastojimo da stimulišemo ekonomski rast koji je utemeljen na ekološkim i socijalnim aspektima. Drago nam je što su naš jedinstven pristup i pozitivni izgledi za razvoj MSP klijenata prepoznati na tržištu kapitala – objasnio je Borislav Kostadinov, član Izvršnog odbora ProCredit General Partner AG.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo