Unikredit potpisala međunarodni sporazum o jačanju dijaloga o ljudskim i osnovnim radničkim pravima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Bankarska grupa Unikredit (UniCredit) saopštila je danas da je sa organizacijom Uni Global Union potpisala međunarodni okvirni sporazum o jačanju dijaloga o ljudskim pravima i osnovnim radničkim pravima.

Sporazum je nadogradnja deklaracija koje je ta bankarska grupa već potpisala sa Unikreditovim evropskim radničkim savetom (UEWC).

Međunarodni okvirni sporazum su na sastanku UEWC-a potpisali izvršni direktor Unikredita Žan Pjer Mustijeri i glavna sekretarka organizacije Uni Global Union Kristi Hofman.

Mustijeri je rekao da je “etičko postupanje u srži delovanja i poslovanja” te bankarske institucije.

“Naš uspeh zavisi od poštovanja otvorene kulture u kojoj je svakom našem zaposlenom omogućeno aktivno stvaranje dodatne vrednosti za naše poslovanje”, kazao je on.

Kristi Hofman je ocenila da se sporazumom o jačanju dijaloga o ljudskim i osnovnim radničkim pravima postavljaju novi standardi ponašanja finansijskih institucija.

“Prava zaposlenih i prava klijenata se na ovaj način uzdižu na viši nivo. Unikredit je već dugo vodeći pružalac finansijskih usluga, a sada postaje i poslodavac koji je posvećen svojoj globalnoj radnoj snazi”, ocenila je Hofman.

Međunarodni okvirni sporazum obuhvata zaštitu ljudskih prava, borbu protiv seksualnih prestupa, sindikalna prava, kao i borbu protiv diskriminacije i promovisanje različitosti.

U saopštenju se navodi da je potpisivanje tog sporazuma važan korak u transformaciji Unikredita koja je započeta pre dve godine, kao i da će se načela sporazuma sprovoditi u svim članicama Unikredit grupe. Navodi se i da Unikredit time obezbeđuje pozitivno radno okruženje, uz pravo na slobodu udruživanja i zdravu ravnotežu poslovnog i privatnog života.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife