Uspešan početak godine za NLB grupu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

NLB Grupa je, nakon uspešne 2018. godine, dobrim rezultatima započela i ovu godinu i u prva tri meseca ostvarila profit nakon oporezivanja od 57,9 miliona evra. Banka u Srbiji doprinela je rezultatima NLB Grupe neto profitom od 1,1 miliona evra.

Nadzorni odbor NLB-a je, povodom objavljivanja kvartalnih rezultata, pozdravio najnovije povećanje kreditnog rejtinga NLB-a na investicioni nivo od strane bonitetne agencije Standard and Poor’s, kojim su potvrđeni napori usmereni na stabilizaciju poslovnih rezultata i odlučni koraci u pravcu poboljšanja kvaliteta aktive.

Ovo je važna prekretnica koja doprinosi većem poverenju svih zainteresovanih strana, potvrđuje ambicije NLB-a da postane najznačajnija regionalna banka u zemljama u kojima posluje. Nadzorni odbor je utvrdio da je, uprkos izazovnom ekonomskom okruženju niskih kamatnih stopa, NLB Grupa na pravom putu da ispuni svoje srednjoročne ciljeve.

NLB Banka Beograd je u prvom kvartalu podržala privredu i građane Srbije investirajući u njihove lične i profesionalne planove 81,1 milion evra, što je rast u odobrenim kreditima od 34% u poređenju sa istim kvartalom prošle godine.

“Pored rasta plasmana, u prvom kvartalu smo zabeležili i rast depozita od 31 odsto, što zajedno govori i o našoj spremnosti da svoje klijente podržimo u realizaciji njihovih planova i o poverenju koje nam oni ukazuju i o unapređenju kvaliteta usluge koju pružamo svojim klijentima, unapređujući njihovo korisničko iskustvo. Želimo da budemo pravi partner koji svojim klijentima obezbeđuje prava rešenja, na pravom mestu i u pravom trenutku, zato konstantno radimo na unapređenju svoje ponude i ovodimo nova rešenja, jednostavnija za korišćenje i prilagođena potrebama naših klijenata”, rekao je povodom objavljivanja kvartalnih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo