Victoria Group dobila priznanje za pomoć humanitarnim projektima

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Victoria Group dobila je priznanje „Moj izbor“ za društvenu odgovornost koju tradicionalno dodeljuju udruženje „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograda.

Victoria Group dobila je priznanje u kategoriji “Podrška humanitarnim projektima“ zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa čak 130 organizacija tokom protekle godine, preko kojih je podržala veliki broj aktivnosti usmerenih ka pomoći ugroženim grupama stanovništva, razvoju poljoprivrede i ruralnih zajednica i očuvanju životne sredine. Za društveno odgovorne aktivnosti koje je kompanija sprovodila u periodu poslednjih pet godina izdvojeno je preko dva miliona evra.

Politika kompanije je da svake godine ulaže značajne resurse u domenu društvene odgovornosti, te je do sada finansijski podržala više od 1.000 organizacija i pojedinaca investirajući u razvoj društva u proseku 500.000 evra godišnje. Kroz humanitarne projekte Victoria Group posebnu pažnju posvećuje najugroženijim slojevima društva – egzistencijalno i zdravstveno ugroženim građanima, deci bez roditeljskog staranja i osobama sa invaliditetom, ali i sistemskom rešavanju potreba stanovništva, poput nabavke dva aparata (Pathfast i EEG-1200K) koji će značajno uticati na poboljšanje zdravstvenog stanja mnogih pacijenata, među kojima i dece.

Priznanje „Moj izbor“ dodeljuje se tradicionalno, svake godine, sa cilјem isticanja kompanija koje odgovorno posluju i brinu o svojim zaposlenma, životnoj sredini i lokalnoj zajednici. Osim kategorije „Podrška humanitarnim projektima“ priznanja su dodeljena i u kategorijama kultura i umetnost, sport, razvoj nauke i obrazovanja, razvoj lokalne zajednice, očuvanje životne sredine, inkluzija osoba sa invaliditetom, a cilj dodele priznanja "Moj izbor" za društvenu odgovornost jeste podsticanje privrednih subjekata koji posluju u Srbiji da ulažu u očuvanje životne sredine i u razvoj zajednice.