BIZbendovi u akciji SolidarnOdgovorno: Da nastavimo gde smo stali (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife/ Lična arhiva

Tekuća 2020. godina je, ne bez razloga, proglašena Godinom solidarnosti i saradnje. Mnogi činioci našeg društva su, vođeni željom da pomognu svima onima kojima je pomoć bila itekako potrebna, tokom pandemije kornavirusa dali svoj veliki doprinos koji je bio od ključnog značaja za prevazilaženje krize.

Kako bi se zahvalila svim kompanijama, preduzetnicima, ali i pojedincima, redakcija BIZLife pokrenula je akciju SolidarnOdgovorno i “Velikim aplauzom” pozdravila sve one koji su na bilo koji način uticali na to da se  tokom pandemije osećamo sigurnije.

SolidarnOdgovorno: Veliki aplauz za kompanije (Treći deo)


Neki su šili i poklanjali maske, povrtari su starijima i siromašnima poklanjali ono što su proizveli, a kompanije su svoju podršku pružile donirajući novac, poklanjajući zaštitnu opremu i higijenske pakete.

Naša lista onih koji su se priključivali akciji, konstanto je rasla, čime smo pokazaili da nam je zaista stalo do naše zajednice i da smo spremni da sarađujemo i da se za nju zalažemo na sve načine.

Da li je trenutak da nastavimo gde smo stali?

Prema poslednjem preseku, u Srbiji su od posledica koronavirusa preminule tri osobe, dok je registrovano 254 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, a do 15 časova 28. juna 2020. godine, registrovano je ukupno 14.046 potvrđenih slučajeva virusa COVID 19.

Iako je delovalo da će se nakon ukidanja vanrednog stanja situacija stabilizovati, ponovni nagli skok zaraženih ukazuje na to da se na solidarnost i odgovornost ne sme zaboraviti.

Situacija u Novom Pazaru, koji je jedan od nekoliko gradova označenih kao novo žarište koronavirusa u Srbiji, a u kojem je proglašeno vanredno stanje,  deluje izuzetno alarmantna. Kako su mediji preneli, Gradski štab za vanredne situacije doneo je naredbu o hitnoj nabavci za potrebe zdravstvenog sistema u ovom gradu, zbog širenja koronavirusa.

APEL koji kruži mrežama: KATASTROFALNA situacija u Novom Pazaru, potrebno SVE


Zdravstveni sistem u Novom Pazaru nije jedini kome je pomoć neophodna, stoga je izuetno važno da svi nastavimo tamo de smo stali – da pomažemo, da se borimo za svaki ljudski život, jer jedino on nema cenu.

Strunjaci su dugo najavljivali drugi talas, a mi najavljujemo “Drugi veliki aplauz” svima onima koji se budu ponovo odazvali apelima za pomoć onima kojima je sada potrebna više nego ikada i takve akcije ćemo uvek podržavati i objavljivati na našem portalu.

Danas ćemo se, ovim videom u kojem su učestvovali članovi prošlogodišnjih BIZbendova, podsetiti svih onih koji su pokazali koliko im je zajednica važna.


Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife/ Lična arhiva

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.