CSR: Društvena odgovornost na delu – pomoć zajednici u vreme korone

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Pandemija virusa COVID-19 na videlo je iznela činjenicu da su nam potrebne kako disciplina i brza reakcija celog sistema, tako i solidarnost, u svakom smislu.

U poslovnoj zajednici, prisutni su različiti primeri, a na primeru Italije uverili smo se kako ključnu ulogu u brzoj reakciji mogu odigrati i kompanije. Postoji mnogo načina da se pomogne i kompanije koje posluju odgovorno mogu svoju pomoć pružiti na način koji je njima najadekvatniji – u novcu, robi, ljudstvu ili na neki drugi način.

Novčane donacije su najčešći vid pomoći i najsigurniji način da će ustanova kojoj je novac doniran nabaviti sredstva za rad koja su im najpotrebnija.

Singapurske kompanije u Kini su već na početku širenja koronavirusa prvenstveno donirale novac za podršku naporima u njegovom uklanjanju, a vlasnički konglomerat CapitaLand predvodio je put sa 10 miliona juana (2 miliona dolara) zdravstvenom fondu koji je osnovan posebno za ovaj slučaj.

U Italiji je Đorđo Armani donirao 1,25 miliona evra za tri bolnice u Milanu, gde je i sedište ovog modnog brenda, kao i za bolnicu u Rimu i Agenciju za civilnu zaštitu Italije.

Kada je reč o Srbiji, prva kompanija koja je novčanom donacijom reagovala bila je kompanija MK Group u vlasništvu Miodraga Kostića, koja je donirala 6 miliona dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak, kako bi se u najranjivijem periodu pomoglo u nabavci neophodnih dobara za dijagnostiku COVID-19. 

Ovo predstavlja značajnu podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje, kako bi se situacija poboljšala i kako bi se pomoglo svim građanima. Takođe, kompanije članice MK Group sistema, sa svojim proizvodnim programima, spremne su da pomognu onima kojima je to potrebno pa su tako uputile i donaciju prehrambenih proizvoda u vrednosti od 4 miliona dinara.

Volonterizam je jedan od načina na koji se može pomoći zajednici. S obzirom na to da znamo da su stari iznad 65 godina najugroženija društvena grupa, zaposleni mogu da se organizuju kako bi obavili sve što je potrebno u ime tih ljudi.

Bilo da je reč o kupovini namirnica za kuću, plaćanju računa ili izvođenju kućnih ljubimaca u šetnju, njima je sada svaka pomoć važna jer oni ne bi trebalo da izlaze iz svojih domova. Zaposleni mogu da pruže pomoć penzionerima svoje kompanije, ali i da se raspitaju u svom komšiluku i budu tu za one kojima su potrebni.

Kompanija Telekom Srbije je aktivirala svoje prodavce od vrata do vrata kao volontere za podršku ako je potrebno pomoći najstarijim sugrađanima ili realizaciji drugih potreba.

Pomoć u robi opcija je kojom svi proizvođači dobara mogu da pomognu, bilo da je reč o hrani, piću, hemiji ili bilo kojoj drugoj vrsti robe. Neretko u situacijama kada je to potrebno dolazi i do povećane proizvodnje kako bi moglo da se pomogne društvu, tako da ni ovaj period ne bi trebalo da bude izuzetak.

Naravno, postoje stvari koje su građanima prioritetnije u odnosu na neke druge, tako da treba voditi računa i o tome, ali i obezbediti što veće količine te robe.

Restoran brze hrane Mekdonalds  ponudio je stotinu obroka dnevno za lekare i medicinsko osoblje sa isporučivanjem po potrebi nekoj od klinika u Kliničkom centru Srbije.

Najvažnije je da kompanije obezbede svojim zaposlenima mogućnost rada od kuće, gde god postoje uslovi za to, ali se svakako i pozivaju da svoje društveno odgovorne aktivnosti pojačaju već danas, kada je to građanima najpotrebnije.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.