“Delfini” uručili donaciju Svratištu za decu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo/ Ivica Veselinov

Vaterpolo reprezentativci i promoteri Unika (UNIQUA) osiguranja Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Dušan Mandić danas su u ime te kompanije uručili ček u iznosu od 250.000 dinara Svratištu  za decu u Beogradu. Novac će, kako je rečeno, biti preusmeren za razvoj programa obrazovanja, kojim ta institucija uz pružanje utočišta, obroka, odeće, zdravstvene nege i drugih vidova podrške nastoji da unapredi kvalitet života dece koja žive ili rade na ulici.

Pored novčane donacije, oni su deci od pet do 15 godina uručili i novogodišnje paketiće koje su pripremili zaposleni u Unika osiguranju.

Koordinatorka Svratišta za decu Mina Lukić rekla je da se Svratišta nalaze na dve lokacije u Beogradu i da ih tokom zime poseti oko 80 dečaka i devojčica.

“Podrška Unika osiguranja nam znači mnogo i srećni smo što naši partneri prepoznaju važnost usluge Svratišta i njenog značaja za decu”, istakla je Lukić.

Vaterpolista Andrija Prlainović istakao je da je u ovom periodu Svratište za decu jedino sigurno utočište za stotine mališana koji rade i žive na ulici.

“Ovo je mesto na kojem možemo da sprečimo i smanjimo negativne posledice načina života na koji su ova deca prinuđena, da ih uključimo u obrazovni sistem i stvorimo uslove za njihovo srećnije odrastanje”, rekao je on.

Kako je dodao, nada se da će njihova podrška toj instituciji uticati na druge da takođe pomognu takve institucije.

Sonja Marić, direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacijeUnika osiguranja rekla je da oni veruju da svako dete “ima potencijal za velike stvari, a da je obaveza odraslih da im obezbede uslove u kojima će moći da ga ostvare”.

“Mališani iz Svratišta su svakodnevno izloženi višestrukim rizicima. Zbog toga im je potrebno još više pažnje, više ljubavi i brige, i čvrst oslonac, kako bi mogli da prekinu krug siromaštva, života i rada na ulici. Nadamo se da će naša donacija osnažiti kapacitete Svratišta za decu i da će pomoći u razvoju ključnog programa za dobrobit njihovih štićenika – ranog obrazovanja”, rekla je Marić.

Ona je dodala da svet ostaje generacijama koje dolaze i da je zbog toga ulaganje u srećno odrastanje najmlađih i stvaranje uslova u kojima mogu da ostvare pun potencijal, zapravo investicija u bolju budućnost svakoga od nas i jedan od ključnih pravaca društveno odgovornog poslovanja Unika osiguranja.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo/ Ivica Veselinov