Mini basket festival u Vranju uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Promovišući sport, zdravlje i timski duh među najmlađima, kompanija NIS podržala je Mini basket festival „Srećno detinjstvo“ koji se ovog vikenda održao u Vranju. U saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije (KSS) i gradom Vranjem, mališani su imali priliku da na četiri  mini basket terena igraju košarku i pokažu svoj takmičarski duh.

Tokom festivala,  odigrano je više od 40 mini basket utakmica sa preko 70 ekipa od kojih jedna iz Nemačke, a svakom od učesnika na kraju takmičenja kao znak zahvalnosti na fer pleju, dodeljene su medalje i zahvalnice, dok je svaki klub dobio pehar.

Kompanija NIS kao višegodišnji generalni sponzor Košarkaškog saveza Srbije, podržava akcije Mini basketa već sedam godina u cilju  razvoja dečjeg i omladinskog sporta, pravilnom razvoju mladih generacija i promociji novih talenata. U skladu sa korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, NIS podržava sportske manifestacije čiji je cilj da se, pored košarke, među najmlađima promovišu sportske vrednosti, timski duh i kultura nenasilja.

I u narednom periodu NIS i KSS nastaviće sa akcijama mini basket turnire širom Srbije gde će deca uz stručne trenere imati mogućnost da se takmiče, ali i nauče pravila igre mini basketa.

Izvor: BIZlife