NIS raspisao konkurs za finansiranje projekata u lokalnim zajednicama

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija NIS raspisala je javni konkurs  u okviru programa  „Zajednici zajedno“  za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama u kojima posluje. Konkurs će trajati do 8. septembra, a pravo na učešće imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, mesne zajednice i gradske opštine iz 11 gradova i opština u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Novina ovogodišnjeg programa „Zajednici zajedno“ je podrška isključivo  kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Na ovaj način NIS želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje i da pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima. U skladu sa tim ciljem, u svakom gradu ili opštini biće finansirano do pet projekata. I ove godine NIS finansira projekte u ukupnom iznosu istom kao i prošle godine – 110,5 miliona dinara.

Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: sport, kultura, ekologija, nauka/obrazovanje i javno zdravlje i socijalna zaštita. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu. Svako udruženje ili ustanova može prijaviti samo jedan projekat u svojstvu nosioca projekta.

O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice. Svi  uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a rezultati  konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine.

Izvor: BIZLife

Komentari 4

 1. Nikola

  Sve je to lepo, ali prvo NIS treba da refundira gradove Zrenjanin i Kikindu za naftu i gas koje svakodnevno eksploatiše pa nakon toga može da finansira raznorazne projekte. Jedan primer je da Zrenjanin nije mogao izgraditi obilaznicu već 10 godina jer navodno nema novca u državnoj kasi. Laža paralaža a svakodnevno novac odlazi iz Zrenjanina i Srednjeg Banata a to nije mali novac u pitanju je nekoliko stptina miliona Dolara godišnje od nafte i gasa.

  • Zrenjaninac

   Kako da ne, vas strucnjake vece od najvecih najsvise volim. Da refundira nase lokalne politicke cate koji su punili dzepove zdusno pre dolaska stranaca u tom istom Zrenjaninu i punili stranacke kasice a nama se smejali? E, nece da moze opet drzavno otimanje od naroda!!!!

 2. xxx

  Probali svake godine da konkurišemo, ali što se tiče obrazovanja osim škole 9.maj nijedna škola ne može nikad da prođe. Kad govorim o Zrenjaninu.
  Tako da već svi znamo ko će dobiti sredstva. Nažalost

 3. Sandra Elemir

  Kao majka jednog malog osnovca sam neizmerno zahvalna obnovi sale za fizicko u Svetozar Markovic skoli jer danas moje dete moze da se bar na kratko odvoji od gledanja u monitor i televizor po ceo dan….. hvala vam!