NIS uz još jedan uspešan festival „Radost Evrope”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: NIS

Gala koncertom koji je održan u Sava centru svečano je zatvoren 48. Međunarodni dečji festival „Radost Evrope”.

Mališani iz Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kine, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine predstavili su na kreativan način kroz pesmu i igru kulturu zemlje iz koje dolaze. Publika je imala priliku i da uživa u najrazličitijim vrstama scenskih nastupa, ali i da na jednom mestu sagleda potpuno različite pristupe u radu sa decom od najtradicionalnijih do savremenih.

U okviru četvorodnevnih programa „Radosti Evrope” organizovane su brojne izložbe, koncerti i sportsko-rekreativne aktivnosti za decu, na kojima je učestvovalo preko  500 mališana iz 17 zemalja sveta.

Kompanija NIS tradicionalno već devet godina podržava ovaj događaj i u skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu” promoviše razvoj kulturnih vrednosti sa strateškim fokusom na afirmaciju dece i mladih.

„Radost Evrope“ je najveća i najstarija međunarodna manifestacija dečjeg stvaralaštva, a osnivač manifestacije je Gradska uprava grada Beograda dok je izvršni producent Dečiji kulturni centar Beograd.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS