NIS uz Srpsku matematičku olimpijadu

PinterestFacebookTwitterShare

U prostorijama Matematičke gimnazije svečano je otvorena 11. po redu Srpska matematička olimpijada u organizaciji Društva matematičara Srbije, koju je podržala kompanija NIS u okviru programa “Energija znanja”.

U dvodnevnom takmičenju koje je održano 31. marta i 1. aprila, mladi matematičari borili su se za plasman na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, koja će ove godine biti održana u Rio de Ženeiru.

Na ovogodišnjoj olimpijadi učestvovalo je 34 takmičara, učenika srednjih škola iz cele Srbije. Pobednici će biti proglašeni početkom maja, a pored plasmana na Međunarodnoj olimpijadi, najbolje očekuje i vredna nagrada.

NIS u okviru programa “Energija znanja” već petu godinu za redom podržava takmičenja u oblasti matematike, fizike, hemije i ruskog jezika za srednjoškolce.

U cilju promocije prirodnih nauka, kompanija je do sada u saradnji sa nadležnim društvima podržala 26 olimpijada znanja iz oblasti prirodnih nauka i pružila šansu talentovanim pojedincima da predstave svoje znanje na Međunarodnim olimpijadama.

Kao kompanija koja veliku pažnju poklanja ulaganju u obrazovanje, NIS je u 2016. godini postao prva kompanija u Srbiji koja je za svoj doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja dobila “Svetosavsku nagradu”.

Izvor: BIZLife