Nova oprema za srbobransku školu od NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

U osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u Srbobranu održan je šesti „Zmajev festival nauke“ – od ove godine u unapređenom izdanju, zahvaljujući podršci Naftne industrije Srbije, koja je u okviru programa ,,Zajednici zajedno“ opremila školu savremenom opremom i učilima.
NIS je izdvojio milion dinara za nabavku savremene opreme za izvođenje nastave – kompjutere, projektore i table, koji će omogućiti izvođenje savremene i kvalitetnije nastave u ovoj školi.
Zajedno sa ostalim brojnim posetiocima, građanima i zainteresovanim srednjoškolcima, posetioci Zmajevog festivala nauke uživali su i u filmovima, animacijama, brojnim radionicama, kvizovima i takmičenjima.
Prilikom otvaranja festivala, Radivoj Paroški, predsednik Opštine Srbobran je izjavio: „Mi imamo lepu saradnju sa kompanijom NIS koja je već dugo prisutna na teritoriji naše Opštine. Zajedno realizujemo projekte koji su namenjeni poboljšanju uslova života naših građana, a jedan od uspešnih projekata je upravo škola Jovan Jovanović Zmaj, koja je zahvaljujući kompaniji NIS koja je prepoznala dobru volju nastavnika i dece, dobila sredstva za realizaciju Zmajevog festivala nauke.“
„U skladu sa sloganom „Budućnost na delu“, ove godine smo u Srbobranu putem konkursa „Zajednici zajedno“, podržali projekte iz oblasti obrazovanja i nauke, sporta i ekologije. Jedan od primera je upravo Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj, kojoj smo donirali sredstva za nabavku savremenih učila – kompjutera, projektora i belih tabli. Na ovaj način, omogućili smo najmlađim građanima opštine Srbobran kvalitetnije obrazovanje, koje će školarci usvajati na jedan zanimljiviji i interaktivan način i tako upotpuniti postojeća i razviti interesovanja ka novim znanjima“, izjavio je na događaju Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije u NIS-u.
,,Zmajev festival nauke“ osmišljen je kao interaktivna platforma koja kroz vannastavne aktivnosti podržava i podstiče interesovanja dece za nauku. Kao takav prepoznat je i u okviru projekta „Zajednici zajedno“ koji već devetu godinu zaredom podržava projekte koji doprinose razvoju opština i gradova i poboljšanju kvaliteta života u njima.

Izvor: BIZLife