Održan XIX Međunarodni mini basket festival “Rajko Žižić” uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Tradicionalni, XIX po redu Međunarodni mini basket festival “Rajko Žižić”, održan je od 17. do 20. januara 2019. godine u hali broj 3 Beogradskog sajma, u organizaciji Udruženja Mini basket Srbija pri Košarkaškom savezu Srbije, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije NIS.

Festival je i ovoga puta protekao u sjajnoj atmosferi, druženju i navijanju, a u četiri dana nadmetanja učestvovalo je 205 ekipa dečaka i devojčica iz Srbije i regiona i odigrano je preko 300 utakmica. Oko 2500 medalja podeljeno je svim učesnicima ove manifestacije, čime je svako od njih nagrađen za timski duh i fer-plej, dok je svaki tim dobio pehar. Veliki prelazni pehar za masovnost, koji se dodeljuje svake godine, dobio je košarkaški klub “Sevojno”, koji je učestvovao sa čak devet ekipa.


Festival su u subotu, 19. januara 2019. godine, svečano otvorili predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, tako da su mladi košarkaši i košarkašice imali priliku da uživaju u utakmicama, ali i u druženju sa velikim imenima naše košarke.

Za vreme festivala organizovan je i seminar za trenere pod nazivom „Od mini basketa do košarke“, predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima i mini basket igraonice, a Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, održali su radionice tokom trajanja Festivala.


U okviru višegodišnjeg sponzorstva Košarkaškog saveza Srbije, kompanija NIS već osam godina podržava i organizaciju mini basket turnira širom naše zemlje. U skladu sa korporativnim sloganom “Budućnost na delu”, NIS konstantno ulaže u razvoj sporta i mladih talenata, promoviše zdrav način života i vaspitavanje mladih generacija u duhu timske igre.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo