Pomozite deci sa smetnjama u razvoju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ovogodišnja humanitarna akcija Magični doručak, koja ima za cilj da prikupi što više hrane za 36 škola za decu sa smetnjama u razvoju širom Srbije, trajaće od 26. aprila do 10. maja 2018. godine. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da kupovinom posebnih paketića Vile Dobrile u METRO Cash & Carry objektima, ili uplatom cene paketića na humanitarni račun Banke hrane kod Crédit Agricole banke Srbije, pomognu obezbeđivanje namirnica za decu. Jedan paketić, po ceni od 265 dinara sa PDV-om, dovoljan je da pokrije potrebe dece za užinom za čak 5 dana.

Humanitarna akcija se tradicionalno sprovodi u organizaciji METRO Cash & Carry Srbija i Crédit Agricole banke Srbije uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave Grada Beograda i nevladinom humanitarnom organizacijom Banka Hrane.

Magični doručak je humanitarna akcija koja je otvorena za javnost, te joj se mogu svi priključiti bilo uplatom novčanih sredstava na račun udruženja Banka hrane u Crédit Agricole Banci br: 330-0000004013201-29, bilo kupovinom paketića u METRO objektima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Šapcu, Užicu, Požarevcu i na Paliću, a Banka hrane će ravnomerno, prema broju đaka raspodeliti namirnice po školama širom Srbije.

„Magični doručak“ je tokom svih ovih godina pomogao da se obezbedi okvirno 70 tona hrane za škole za decu sa smetnjama u razvoju i na taj način pruži podrška prirodnoj porodici u unapređenju kvaliteta života maloletne dece u Srbiji.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay