Predstavnici NIS-a na godišnjoj konferenciji Istraživačke stanice Petnica

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: NIS

U istraživačkoj stanici „Petnica“ danas je svečano otvorena 16. godišnja konferencija mladih naučnika pod nazivom „Korak u nauku“ kojoj su prisustvovali i predstavnici NIS-a, kao kompanije koja je višegodišnji prijatelj i partner ove važne naučne institucije.

Skup je otvorila Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, a konferenciji na kojoj se razmatraju najvažniji naučni projekti „Petnice“ prisustvovali su i polaznici Petnice, predstavnici Vlade Srbije, naučnici i prijatelji Istraživačke stanice.

Prisutnima se u ime NIS-a obratio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije: „Prisustvo na ovom skupu za nas je velika čast – jer biti deo godišnje konferencije Petnice znači da smo i u godini koju uskoro ispraćamo pružili podršku jednom od najboljih srpskih brendova – nauci. Mi u NIS-u smatramo da je saradnja privrednog sektora sa obrazovnim i naučnim institucijama najbolja kombinacija za uspeh jednog društva, zato nastojimo da pružimo podršku brojnim projektima iz ovih oblasti. U tom smislu, saradnja sa Petnicom se sa velikim uspehom odvija od 2009. godine, postala je već tradicionalna i na nju smo izuzetno ponosni. Svim Petničarima – polaznicima seminara, mentorima i saradnicima, želim uspeh u istraživačkom i naučnom radu, velika dostignuća i neprestanu glad u traganju za nepoznatim i novim.“

Kao društveno odgovorna kompanija NIS ulaže u razvoj zajednice u kojoj posluje. Saradnja sa Istraživačkom stanicom „Petnica“ jedan je u nizu projekata kojim NIS podržava naučne i obrazovne institucije, unapređenje infrastrukture u obrazovanju, kao i razvoj mladih talenata. Podršku „Petnici“, jednoj od najznačajnih domaćih i regionalnih institucija za promociju nauke među mladima, NIS pruža od 2009. godine. Do sada je za rad „Petnice“ NIS obezbedio više od 100 miliona dinara. Pored toga, stručnjaci NIS-a učestvuju kao predavači na seminarima koji se organizuju u „Petnici“. Ulaganja u naučno-obrazovne projekte i institucije ostaće i ubuduće jedan od strateških pravaca društveno odgovornih projekata kompanije.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS