Privreda i građani Srbije u borbi protiv korona virusa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Spisak prijavljenih donacija iz privrede, poslovnih i sportskih udruženja, humanitarnih organizacija i pojedinaca je sve duži, a donatori opredeljuju značajna sredstva u odgovoru na poziv Vlade Srbije za pomoć u nabavci medicinske i zaštitne opreme u borbi protiv koronavirusa, saopšteno je danas.

Poslednja, i ujedno jedna od najvećih do sada korporativnih donacija, u vidu medicinske opreme za zdravstvene centre u Srbiji, stiže od kompanije Filip Moris, u ukupnoj vrednosti oko 400 hiljada evra.

U okviru ove donacije obezbeđeni su video laringoskopi, standardni laringoskopi, infuzione pumpe, pacijent monitori sa sistemima za centralni monitoring, aspiratori i aparati za inhalacionu sedaciju.

Spisak ove neophodne opreme za donaciju medicinskim centrima, u kojima su zbrinuti pacijenti oboleli od virusa COVID-19, formiran je na osnovu dogovora sa nadležnim institucijama koje prate potrebe za najneophodnijim sredstvima za lečenje, navodi se u saopštenju.

Svi koju žele da upute humanitarnu pomoć ili imaju pitanja u vezi sa potrebama za upućivanje pomoći, mogu se obratiti na ironfriendship@gov.rs i telefone +381 64 8350 478 i +381 11 292 7499.

Detalji o prijavi za akciju “Budi volonter” koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Srbije dostupni su na sajtu www.budivolonter.gov.rs.

Izvor: BIZlife

Foto: Pixabay