Proslava 10. rođendana akcije Limenkica – ulaznica

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Pozorišno edukativni projekat Limenkica – ulaznica obeležiće u nedelju 19. maja svoj 10. rođendan u Dečjem kulturnom centru.

Tom prilikom dečije pozorište Čarapa prirediće svim posetiocima svojevrsni pozorišni maraton, na čijem repertoaru će se naći predstave „Put oko sveta”, „Luda noć u pozorištu”, ali i „Koncert iznenađenja”.

Ovaj celodnevni pozorišni spektakl za najmlađe trajaće od 11 do 17 časova, a hor Dečjeg kulturnog centra Beograd premijerno će izvesti himnu u čast limenke, posebno komponovanu ovim povodom. Da biste obezbedili ulaznicu za predstavu, neophodno je da donesete 5 praznih iskorišćenih limenki po osobi, za jednu predstavu. Za još više donetih, dobićete razne zanimljive i edukativne poklone.


U okviru programa biće prikazan i kratak retrospektivni film o impresivnim rezultatima ove decenijske akcije, tokom koje je Dečije pozorište Čarapa u saradnji sa Recan fondacijom i Ball Beverage Packaging Europe sakupilo neverovatnih pola miliona limenki i posetilo čak 56 gradova i mesta u Srbiji, među kojima su i oni u kojima mališani nikada ranije nisu imali priliku da pogledaju dečiju predstavu.

U projektu je prethodnih 10 godina učestvovalo više od 70.000 dece sa svojim porodicama, a na zabavan način naučili smo kako da reciklažom aluminijumskih limenki sačuvamo životnu sredinu i obezbedimo budućnost svoje planete.


Program u holu Dečjeg kulturnog centra biće dodatno obogaćen Recan aktivacijama – tu će biti bicikli za reciklažu limenki, XO magic box koji predstavlja verziju popularne iks-oks igrice za koju se koriste limenke, eko radionice za decu na kojima će im biti objašnjeno sve o važnosti reciklaže limenki, kao i nastup neobičnog mađioničara, video projekcije i maskota Li-men koji će presovati limenke sa decom. Brojni glumci i sportisti koji su pružali podršku i svoje mališane dovodili na predstave biće sa nama i na proslavi ovog jubileja.

Dođite da se svi zajedno družimo i proslavimo 10. rođendan akcije koja će i dalje nastaviti da spaja kulturu i edukaciju naših najmlađih.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo