PROTIV RASIZMA: Društvene mreže obojile logotipe u CRNO

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Zvanični profili društvenih mreža Tviter, Fejsbuk i Instagram zamenili su svoje profilne slike logotipima obojenim u crno, dok u gradovima širom Amerike građani protestvuju zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Američki gigant društvenih mreža Tviter promenio je profilnu fotografiju na zvaničnom nalogu, dodajući svojoj biografiji hešteg #BlackLivesMatter.

Sličan korak povukle su i društvene mreže Fejsbuk i Instagram.

Čuveni plavi Fejsbukov logo, slovo F, sada je obojen u crno, a naslovna fotografija na zvaničnom Fejsbuk profilu je potpuno crne boje.


Tim povodom je Mark Zakerberg na svom Fejsbuk profilu napisao:

„Bol u protekloj nedelji podseća nas na to koliko daleko naša zemlja mora da ode da bi svaki čovek imao slobodu da živi dostojanstveno i mirno. Ovo nas takođe podseća da je nasilje sa kojim danas žive Afroamerikanci u Americi deo duge istorije rasizma i nepravde. Svi smo odgovorni za stvaranje promena”.

Kompanija istog vlasnika kao i Fejsbuk, Instagram učinila je nešto slično, obojivši čuveni logo u crno, a u opisu zvaničnog profila pozvali su svojim heštegom #ShareBlackStories na borbu protiv rasizma koja bi donela trajan uticaj.

„Čujemo vas, vidimo vas i sa vama smo”, navodi Instagram.


Izvor: BIZlife

Foto: Screenshot