„Radost Evrope” i ove godine uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Tradicionalni 48. Međunarodni dečji festival „Radost Evrope” pod sloganom „Svako dete ima krila“ počeo je danas uz podršku kompanije NIS i trajaće do 5. oktobra 2017. godine.

Festival će okupiti  više od 500 dece iz 17 zemalja sveta: Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske, Ukrajine, kao i delegacije dece iz NR Kine u okviru koga će se predstaviti brojni dečji orkestri, horovi, folklorni i plesni ansambli.

Tokom četvorodnevnog  programa biće organizovane mnogobrojne izložbe, koncerti i sportsko-rekreativne aktivnosti za decu, dok će festival biti svečano završen gala koncertom svih zemalja učesnica 5. oktobra u 18 sati u beogradskom Sava centru.

NIS već devet godina zaredom podržava ovaj tradicionalni događaj i u skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu”, na ovaj način promoviše razvoj kulturnih vrednosti sa strateškim fokusom na afirmaciju dece i mladih.

Radost Evrope“ je najveća i najstarija međunarodna manifestacija dečijeg stvaralaštva. Osnivač i pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava grada Beograda, a izvršni producent Dečiji kulturni centar Beograd.

Izvor: BIZLife