Raspisan konkurs za dodelu stipendija za srednjoškolce

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Fondacija “Evro za znanje” raspisala je konkurs za dodelu pet učeničkih stipendija u školskoj 2018/19. godini.

Na osnovu odluke Upravnog odbora Fondacije stipendije u iznosu od po 100.000 dinara isplaćivaće se u 10 jednakih rata. Stipendije se dodeljuju nepovratno, a pravo učešća na konkursu imaju svi učenici srednjih škola iz Srbije. Prednost će imati oni sa boljim uspehom i lošijim materijalnim stanjem.

O načinu izbora stipendista kandidati se mogu podrobnije obavestiti na sajtu Fondacije -rubrika stipendije/način izbora. Sve pristigle molbe pregledaće komisija sastavljena od članova Fondacije koju će imenovati Upravni odbor.

Rok za podnošenje molbi je 5. septembar, a konkursna dokumenta (molba, potvrda iz škole o uspehu, nagrade na takmičenjima i porodična primanja) slati isključivo na adresu: Fondacija “Evro za znanje”, Olge Grbić 5, 31260 Kosjerić.

„Fondacija evro za znanje“ je fondacija građana koji svojim donacijama prikupljaju novac za stipendiranje najboljih učenika i studenata. Iako joj je sedište u Kosjeriću, odakle su poreklom i njeni osnivači, Fondacija stipendira kandidate iz cele Srbije.

– Ovo je šesta godina zaredom da mi raspisujemo konkurs za dodelu stipendija i to naše trajanje je najbolji dokaz da smo uradili pravu stvar. Jer ulaganje u znanje nije nikakav trošak već investicija za budućnost. To su mnogi prepoznali, kako pojedinci tako i firme koje su nam se pridružile u ovom našem plemenitom poslu- kaže Miroslav Paunović, jedan od osnivača Fondacije.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo