Stoni tenis u prirodi uz podršku NIS-aStoni tenis u prirodi uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pexels

U okviru korporativnog programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS i Stonoteniski klub „Novi Sad“ realizovaće projekat „Stoni tenis u prirodi„ kojim su predviđeni izgradnja i postavljanje betonskih stolova za stoni tenis na 10 javnih površina u Novom Sadu. O lokacijama na kojima će biti postavljeni stolovi odlučivaće Novosađani koji će o tome moći da glasaju.
Realizacijom ovog projekta NIS i Stonoteniski klub „Novi Sad“ žele da približe ovaj olimpijski sport građanima Novog Sada i omoguće im besplatnu rekreaciju na otvorenom. U skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu“ kompanija NIS podržala je ovaj projekat kako bi dodatno afirmisala sportske vrednosti i zdrav način života.
Povodom početka realizacije projekta održana je najavna konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i Stonoteniskog kluba „Novi Sad“.
Dan Fracile iz Stonoteniskog kluba Novi Sad zahvalio se kompaniji NIS na podršci ovom projektu i ovom prilikom najavio glasanje građana Novog Sada za izbor lokacija za izgradnju stono teniskih stolova. „Ovo je prvi korak ka vraćanju kulta stonom tenisu jer je ovo podneblje veoma trofejno kada je u pitanju stoni tenis. Na sajtu Stonoteniskog kluba Novi Sad,  napravljena je specijalna aplikacija preko koje će građani Novog Sadaod  od danas moći da biraju pet lokacija od ponuđenih. Verujemo da će se realizacijom ovog projekta  stoni tenis igrati u prirodi, da će se okupljati porodice, građani  svih uzrasta, koji će na pravi način koristiti svoje slobodno vreme.
Vlastimir Majstorović, načelnik uprave za sport i omladinu grada Novog Sada je naglasio da Grad Novi Sad čini velike napore da pored vrhunskog sporta koji je u fokusu javnosti , poradi i na masovnosti  rekreaciji i sportu najmlađih uzrasta. „Pored ovih projekata koji su vezani za predškolske ustanove, škole,  koje finansira Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada uz pomoć društveno odgovornih kompanija, taj rezultat će sigurno doći do izražaja, jer vreme će pokazati koliko je značano to što radimo“, naglasio je Majstorović.

Izvor: BIZLife

Foto: Pexels