U Skadarliji održane ROMA vaskršnje čarolije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Prijatelji dece Starog Grada i Roma Company organizovali su u Skadarliji tradicionalnu 25. po redu manifestaciju „ROMA Vaskršnje čarolije 2019“, na kojoj je više od 500 dece iz predškolske ustanove „Dečji dani“ i 7 osnovnih škola sa opštine Stari Grad uzelo učešće na likovnom konkursu i takmičilo se u oslikavanju uskršnjih jaja, po modelu urađenom od drveta.

Više od 500 dece na tradicionalnom likovnom konkursu farbalo je drvena jaja i uz osmeh i igru na kreativan način dočekalo prve dane raspusta.

„Roma Company uvek rado podržava akcije koje imaju veze sa najmlađima, kako bi njihovo detinjstvo bilo što bezbrižnije i lepše. Zadovoljstvo je bilo prošetati se danas Skadarlijom i videti kako izgledaju uskršnje pripreme iz malo drugačije perspektive. Ovog puta boje, flomasteri i šljokice bili su glavni alat za oslikavanje drvenih jaja, a pored jaja ofarbane su i ruke mališana, čime je na najlepši način započeta ovogodišnja proslava uskršnjih praznika“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Uz prisustvo mnogobrojnih posetilaca organizovana je i izložba dečijih crteža sa motivima vezanim za uskršnje praznike i dodeljene tradicionalne nagrade za najlepše likovne radove na temu Vaskrsa.

Na konkursu za najkreativniji likovni rad u mlađem uzrastu prvo mesto osvojile su Sonja Drašković, 3/2 – OŠ „Vuk Karadžić“ i Ksenija Savić, 3/1 – OŠ „Braća Baruh“, drugo mesto Đurđina Ivanković, 4/3 – OŠ „Kralj Petar Prvi“, Anastasija Stepanov, 3/2 – OŠ „Vuk Karadžić“ i Teodora Tanasković, 4/3 – OŠ „Braća Baruh“, dok su treće mesto osvojili Teona Jovanović, 1/1 – OŠ „Skadarlija“, Maja Seferović, 3/1 – OŠ „Drinka Pavlović“ i Tara Vesić, 4/2 – OŠ „Mihailo Petrović Alas“.

Za najkreativniji likovni rad u starijem uzrastu prvo mesto osvojila je Katarina Mirjanić, 5/2 – OŠ „Braća Baruh“, drugo mesto pripalo je Vandi Lakićević, 6/1 – OŠ „Kralj Petar Prvi“, dok je treće mesto osvojila Antonina Stefanović, 7/3 – OŠ „Drinka Pavlović“. Pored toga što su deca dobila diplome, dobila su i simbolične nagrade od organizatora i pokrovitelja – Roma Company, kao motivaciju da i dalje nastave da se bave stvaralaštvom.

„Sve ono što smo danas videli pokazuje da su deca veoma talentovana i zahvaljujemo se svim školama i PU „Dečji dani“ što su imali svoje predstavnike, ali i Roma Company bez čije podrške ne bismo mogli da organizujemo današnji događaj. Koristim priliku da svoj deci i njihovim roditeljima čestitam predstojeći praznik uz želju da ovakvih programa bude još više’’, poručio je Dragiša Cvejić, ispred opštinskog udruženja Prijatelji dece Starog Grada.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo