Umesto protesta, Car:go besplatno za roditelje sa decom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Car:go

Udruženje Car:go najavilo je će danas umesto najavljenog protesta svim roditeljima sa decom obezbediti besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečijih sedišta. Prevoz će biti besplatan od osam ujutro do 17 časova u iznosu do 500 dinara, prilikom poručivanja ECO klase koja poseduje dečija sedišta.

 „Ovo je samo početak naših akcija i nadamo se da ćemo postati primer i ostalim udruženjima u Srbiji kako treba da doprinose našoj zajednici, podizanjem svesti građana o ovoj veoma važnoj temi – bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece“, rekao je predsednik Udruženja građana Car:go Aleksandar Vučić.

Ona je istakao da članovi Udruženja Car:go imaju dečija sedišta koja su predviđena za decu od devet kilograma do 36 kilograma. Podsetio je da novi Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da sva deca mlađa od tri godine moraju da sede u sigurnosnim sedištima, a da deca mlađa od 12 godina ne smeju sedeti na prednjem sedištu, već isključivo na zadnjem i moraju biti vezana pojasom.

Izvor: Danas

Foto: Car:go