Unapređenje zrenjaninske košarke uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: NIS

Kao društveno odgovorna kompanija, NIS je u okviru programa „Zajednici zajedno“, podržao nabavku savremene opreme i modernizaciju košarkaških terena KK „Proleter-Naftagas“ iz Zrenjanina. Rezultati projekta pod nazivom „Unapređenje zrenjaninske košarke“ čiji je osnovni cilj poboljšanje uslova za bavljenje ovim sportom, predstavljeni su danas u Hali sportova „Kristalna dvorana“ u Zrenjaninu.
NIS u okviru svojih društveno odgovornih projekata posebnu pažnju posvećuje razvoju sporta i promociji sportskih vrednosti i na ovaj način je želeo da doprinese afirmaciji košarke u Zrenjaninu i uključivanju većeg broja sportista iz svih takmičarskih kategorija, uključujući i najmlađe.
Svečanom događaju, pored ostalih, prisustvovali su Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, Valerij Proskurin, direktor Bloka „Servisi“ NIS-a i predstavnici KK „Proleter-Naftagas“.
Svečanost povodom prezentacije dostignuća projekta okončana je održavanjem revijalne utakmice kadeta i dece iz zrenjaninskih osnovnih škola čime je još jednom ukazano na značaj ulaganja u sport i promocije zdravih načina života u lokalnim zajednicama što je i jedan od strateških ciljeva kompanije NIS.
Čedomir Janjić, gradonačelnik Grada Zrenjanina, zahvalio je kompaniji NIS na saradnji i podršci:
„Grad Zrenjanin mnogo ulaže u sport i grad je koji je poznat po sportistima i po velikim takmičenjima. Prethodnih godina uspeli smo da napravimo četiri nove školske sale.  Završili smo renoviranje Kristalne dvorane, koja je spremna da dočeka velika takmičenja. Srbija će biti domaćin Ženskog evropskog prvenstva u košarci, a jedan od gradova-domaćina je i Zrenjanin. Drago mi je da imamo prijatelje kao što je kompanija NIS koja hoće da nam pomogne i nadamo se da će se naša uspešna saradnja nastaviti“, rekao je Janjić.
Valerij Proskurin, direktor Bloka „Servisi“, rekao je da je NIS ponosan jer je bio deo ovog projekta.
„Kao društveno odgovorna kompanija, NIS sve aspekte svog poslovanja podređuje odgovornom odnosu prema zajednici u kojoj posluje. Na taj način dokazujemo našu spremnost da prepoznamo potrebe lokalne zajednice i radimo na unapređenju kvaliteta života u opštinama i gradovima u kojima kompanija posluje. Zajedno sa našim partnerima iz Grada Zrenjanina, doprinosimo razvoju grada i okoline, a podrškom koju smo pružili ovom projektu pokazujemo da ostajemo posvećeni  poboljšanju uslova života u različitim segmentima društvene odgovornosti“.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS