UNICEF: 50 respiratora za Srbiju uz pomoć Nordeusa i Ane Ivanović

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kako bi pružio podršku podršku Vladi Srbije u borbi protiv koronavirusa, UNICEF je saopštio da je poručio 50 respiratora, zaštitnu opremu i higijenske pakete u vrednosti većoj od pola miliomna dolara.

UNICEF će, zahvaljujući ličnim donacijama zaposlenih u Nordeusu uz podršku osnivača kompanije, nabaviti 15 respiratora, a ostalih 35 će stići uz finansijsku podršku Phi Academy, Vojvođanske banke, redovnih donatora i UNICEF-ove ambasadorke Ane Ivanović.

Prvi deo zaštitne opreme u vidu maski, zaštitnih odela, vizir naočara i rukavica za zdravstvene radnike očekuje se u toku sledeće nedelje, a biće isporučen i prvi kontigent od 1.700 higijenskih paketa za najugroženije porodice sa decom.

„Jedan od ključnih elemenata mandata UNICEF-a na globalnom nivou, jeste da svojom stručnošću i operativnim iskustvom odreaguje na hitne situacije. Tako i UNICEF u Srbiji svojom brzom reakcijom doprinosi da se ublaže posledice korona virusa na normalno funkcionisanje života dece, mladih i njihovih porodica“, navodi se u saopštenju Unicef-a.

UNICEF naglašava i da je solidarnost u teškim vremenima ključna „kako bismo se zajedno izborili sa izazovima sa kojima se suočavamo“.

Vojvođanska banka je saopštila da je donirala milion dinara čime je obezbedila kupovinu jednog respiratora i time se među prvima odazvala inicijativi UNICEF-a u Srbiji.

„Kao društveno odgovorna kompanija svesni smo izazova sa kojima se cela zemlja suočava i važnosti brze reakcije privatnog sektora. Ovom donacijom se obezbeđuje kupovina jednog respiratora čime doprinosimo lečenju zaraženih virusom COVID-19, ali i pružimo podršku našem zdravstvenom sektoru koji trenutno vodi najvažnije bitke. Pozivamo i druge kompanije da slede naš primer, jer solidarnost i humanost u ovim trenucima mogu da spasu živote ljudi u Srbiji“, rekao je  Nenad Bungin, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Ređina De Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji, zahvalila je Vojvođanskoj banci za podršku koju pružaju kako bi se prevazišla trenutna izazovna situacija sa kojom se naše društvo u celini susreće.

“U trenucima širenja zaraze korona virusom i porasta broja obolelih, donacija respiratora je od izuzetne važnosti. Svesni smo da je zdravstveni sistem preopterećen, pa je  bitno da delujemo solidarno u narednim danima i nedeljama. U ime UNICEF-a želim da zahvalim Vojvođanskoj banci što je prepoznala koliko je važno brzo reagovati u ovakvoj situaciji“, izjavila je Ređina De Dominićis.

Mozzart donira DESET respiratora bolnicama


Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.