Uspešno partnerstvo: NIS i Novi Sad nastavljaju sa zajedničkim projektima u korist građana

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Grad Novi Sad i kompanija NIS predstavili su danas rezultate višegodišnje uspešne saradnje kroz program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ koji NIS realizuje već 10 godina želeći da unapredi kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije.

Kroz različite programe društvene odgovornosti, vođen svojim sloganom „Budućnost na delu“, NIS je od 2009. godine u razvoj Novog Sada uložio skoro 300 miliona dinara. Od toga je samo kroz program „Zajednici zajedno“ realizovano 86 projekata koji su doprineli poboljšanju uslova života Novosađana. Ti projekti ujedno su dobar primer zajedničkog angažovanja NIS-a i lokalne zajednice na opštu dobrobit.

Tako su, između ostalog, partnerskim naporima rekonstruisana i izgrađena dečja igrališta predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, obnovljen objekat male stražare – opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi, uređen Dunavski park, značajno unapređena sportska infrastruktura Novog Sada.

Pored toga, NIS i Novi Sad su, u saradnji sa EXIT fondacijom, promovisali uspešne mlade ljude u želji da postanu heroji dolazećih generacija, podržali brojne kulturne i sportske manifestacije među kojima je i „Sterijino pozorje“, poboljšali uslove za rad i boravak u Domu „Veternik“.

Takođe, u okviru programa „Zajednici zajedno“ u Novom Sadu je otvorena prva Kancelarija za auto-sedišta kako bi se jačala bezbednost najmlađih u saobraćaju, dok je na Štrandu uređeno prvo kombinovano dečje igralište u Srbiji, prilagođeno mališanima sa posebnim potrebama. Od 2009. godine NIS je podržao i rad brojnih sportskih klubova i udruženja u Novom Sadu među kojima su i odbojkaški klub „Vojvodina“ i Stonoteniski klub „Novi Sad“.

Pored partnerstva ostvarenog kroz društveno odgovorne projekte NIS i Novi Sad ostvaruju i uspešnu poslovnu saradnju. Osim toga što je u Novom Sadu sedište kompanije, NIS u tom gradu poseduje značajne biznis kapacitete, među kojima i 13 maloprodajnih objekata i naučno-tehnološki centar, dok kompanija upošljava i više od 2.000 Novosađana.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je novina da je kompanija NIS partner i u obnovi “bisera” Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave koja će “dobiti sjaj koji i zaslužuje, jer svaki njen kamen i cigla predstavljaju naše jedinstveno kulturno-istorijsko nasleđe”.

Generalni direktor NIS Kiril Tjurdenjev istakao je da “napredak kompanije ne bi bio potpun ako ne bi doprineo i napretku grada u kojem žive i rade”.

“Decenija naše uspešne saradnje kroz program ‘Zajednici zajedno’ još jednom potvrđuje našu zajedničku volju i poverenje u saradnji za dobrobit Novog Sada i Novosađana” rekao je Tjurdenjev.

Saradnja sa lokalnim zajednicama u Srbiji jedan je od prioriteta društvene odgovornosti NIS-a koji se realizuje kroz program „Zajednici zajedno“.

Od 2009. godine NIS je u okviru tog programa ostvario saradnju sa 11 lokalnih zajednica i realizovao više od 900 projekata vrednih više od milijardu dinara. Od ove godine programu se pridružila i 12. lokalna zajednica – Požarevac, čime je NIS nastavio da širi krug svojih prijatelja i partnera kako bi unapredio kvalitet života građana širom Srbije, pre svega onih najmlađih.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Piše: T. K.