Besplatna radionica programiranja za decu u programskom jeziku Python

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

PLAYCODE – škola programiranja za decu, u subotu, 03. marta u Krojačevoj školi web dizajna – Nikolaja Ostrovskog 3, organizuje besplatnu radionicu programiranja za decu od 10 do 12 godina.

Cilj besplatne radionice je upoznavanje polaznika sa osnovama kompjuterskog programiranja u programskom jeziku Python, na platformi prilagođenoj njihovom uzrastu, a koja je sastavni deo obrazovnog sistema u 50.000 škola širom sveta.

Jednodnevna radionica u Python-u kreirana je da polaznike uvede u kompleksnije programske jezike. Ovaj kurs omogućava polaznicima da zadobiju sampouzdanje pri kodiranju, kao i da nauče osnove programiranja i Python sintakse.

Radionica traje sat vremena, a za učešće u radionici je potrebno da polaznik ponese svoj laptop.

Radionici će moći da prisustvuju i roditelji, koji će imati priliku da čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i saznaju kakav program nudi PLAYCODE – škola programiranja za decu.

Priprema za poslovno tržište 21. veka će svakako zahtevati da svako bude u potpunosti informatički pismen, ali i da poznaje osnove programskih jezika. Programiranje se primenjuje u različitim industrijama od poljoprivrede, mode do medicine. Razvoj tehnologije zahteva da se prilagođavamo novim potrebama poslovanja, što podrazumeva novi pristup rešavanju problema i nove koncepte u različitim oblastima. Učenje programiranja u dečijem uzrastu omogućava razvijanje kreativnog i logičkog razmišljanja i analitički pristup rešavanju problema.

Radionica će početi u 11 časova, Krojačeva škola web dizajna, Nikolaja Ostrovskog 3.

PRIJAVA na linku, obavezno je potvrditi učešće školi: PRIJAVA

Više detalja o PLAYCODE školi programiranja

Za dodatne informacije možete da nas pozovete na 064 266 96 70 ili pišete na playcodeserbia@gmail.com

Izvor: BIZLife

Foto: Promo