Najbolji mladi naučnik sa BIZLife liste „30 ispod 30“ – 107 nagrada, 11 naučnih istraživanja… (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Đorđe Ogrizović je student Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, okićen zlatnom medaljom na Olimpijadi mladih naučnika iz oblasti zaštite životne sredine.

Osvojio je 107 nagrada, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima zbog čega je i nosilac nagrade Srpske akademije nauka i umetnosti.

Tokom dosadašnjeg školovanja izveo je ukupno 11 istraživačkih radova, a stipendista je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tokom 2017. godine osvojio je drugu za redom zlatnu medalju na Svetskoj olimpijadi mladih naučnika u Štutgartu, iz oblasti Zaštite životne sredine, dok je 2016. godine proglašen za najboljeg mladog naučnika-inovatora među srednjoškolcima na konkursu Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine i Republičkog zavoda.

Dobio je Nagradu „Braća Karić“ za naučni i istraživački rad, i najmlađi je dobitnik te nagrade od njenog osnivanja. Ove godine je dobio Svetosavsku nagradu Ministarstva prosvete, najvišu nacionalnu nagradu u oblasti obrazovanja.


Brainz Tv, platforma koja informiše o nauci, obrazovanju i kulturi, napravila je prilog o ovom mladom genijalcu, a on se prošle godine našao i na našoj BIZLife listi „30 ispod 30“ mladih ljudi koji još nemaju 30 godina, a koji su svojim radom i trudom napravili određeni uspeh u karijeri.

Tada je za BIZLife rekao da je motivaciju uvek pronalazio u želji za saznanjem.

„Široko znanje kao zbir različitih podataka i informacija jeste važno, ali na kraju potpuno beznačajno ukoliko takvo znanje ne postane saznanje o procesima i pojavama koje nas okružuju. Nagrade i priznanja mi nikada nisu bili osnovni motiv da napredujem, već upravo želja za znanjem i saznanjem“, rekao je Ogrizović.

Otkrio je i da planira da završi master i doktorske studije u inostranstvu, ali i da se nakon toga vrati u Srbiju.

„Ono što uvek volim da kažem jeste da svi mi koji smo ostvarili neki uspeh u oblasti nauke na takmičenjima naučnog karaktera iz bilo koje oblasti smo to uradili zahvaljujući radu ovde, zahvaljujući našim profesorima, našim naučnicima, mogućnostima koje smo ovde imali. I to je upravo jedna od najvažnijih stvari da su naši mentori pokazali da je moguće da se bavimo naukom i ovde u Srbiji“, rekao je Ogrizović.

BIZLife lista “30 ispod 30”: Đorđe Ogrizović, nauka (VIDEO)


Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife