Fakulteti mogu da se OTVORE 15. maja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FI

Visokoškolske ustanove mogu nastaviti da rade u svojim prostorijama od 15. maja uz poštovanje obaveznih preventivnih mera, navodi se u dopisu Ministarstva prosvete upućenom univerzitetima, fakultetima i visokim školama strukovnih studija.

U tom dopisu, u koji je Danas imao uvid, navedeno je i da će opšte uputstvo za primenu obaveznih preventivnih mera tokom trajanja pandemije COVID-19 ustanovama biti naknadno prosleđeno.

“Zbog prirode nastave na pojedinim visokoškolskim ustanovama (medicinskim, tehničkim, prirodno-matematičkim..) počev od 15. maja biće neophodno održati praktične i laboratorijske vežbe.”

Preporuka Ministarstva je da to ne bude u trajanju dužem od tri sedmice, a gde je potrebno, visokoškolske mogu održati i konsultacije sa studentima.

Takođe preporučuju da visokoškolske ustanove preostala predavanja organizuju, kao i do sada, putem onlajn nastave, kako bi se broj prisutnih studenata u visokoškolskim ustanovama, a samim tim i u studentskim domovima, sveo na najmanju meru.

Dodaje sa da visokoškolske ustanove kada počnu rade mogu da ogranizuju aprilski i naredne ispitne rokove.

Iz Ministarstva su poručili da fakulteti i visoke škole sve informacije o održavanju blok nastave i aprilskog ispitnog roka treba da objave na svojim sajtovima odmah po okončanju vanrednog stanja, kako bi studenti bili pravovremeno informisani o predstojećim obavezama.

Izvor: Danas

Foto: FI