Mali GENIJE: Dečak sa 13 godina stekao diplome iz čak ČETIRI oblasti

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

S ljubavlju prema video igrama i sitnim svađama sa starijom sestrom, Džek Riko bi mogao da izgleda kao i svaki drugi 13-godišnjak.

Ali Riko je sve samo ne prosečan tinejdžer jer je upravo diplomirao i to za samo dve godine.

Diplomirao na Fulerton koledžu u Kaliforniji, što ga čini najmlađim učenikom koji je to postigao u 107-godišnjoj istoriji škole.

Diplomiranje u jednoj oblasti je dovoljno teško samo po sebi, ali za Rika nije bio problem da za samo dve godine stekne diplome iz čak četiri oblasti i to sa veoma visokim ocenama.

“Jednostavno volim da učim nove stvari. Volim da znam više o svetu i svim različitim stvarima“, kaže Riko.


Koledž ima oko 21.000 drugih studenata iz različitih sredina i društvenih slojeva, ali kako kaže predsednik Fulerton koledža Greg Šulc, Riko se izdvaja.

Riko kaže nema nikakav tajni recept za takav uspeh, već da je samo dobro organizovan i da sluša profesore.

Darovit od malena

Rikova majka, Ru Andrade, oduvek je znala da je njen sin poseban. Kada je Riko trebalo da napuni četiri godine, majka ga je pitala šta želi za rođendan.

Dok su drugi dečaci njegovih godina možda tražili igračke ili putovanje u Diznilend, Riko je rekao da želi da vidi Belu kuću.

“Rekla sam mu da je to zaista ozbiljno putovanje za trogodišnjaka. Iz šale dobacila da ako može da zapamti sve predsednike da ću ga voditi“, rekla je Ru Andrade.

Nedelju dana kasnije, Riko je prišao svojoj majci i iznenadio je odgovorom.


„Rekao je: Već sam znao sve predsednike, ali zapamtio sam sve potpredsednike kako bismo mogli da idemo. Već tada sam znala da je pametniji i od mene”, prisetila se Andrade.

Sledeća stanica: Univerzitet Nevada, Las Vegas

Sledeći korak za Rika je da nastavi studije istorije na Univerzitetu u Nevadi u Las Vegasu i stekne zvanje diplomiranog istoričara.

Iako je možda nekoliko koraka ispred svojih vršnjaka, kaže za sebe da je još uvek samo dete, a leto će provesti igrajući igrice.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen