Profesor matematike iz Niša besplatno daje časove na internetu zbog korone

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nagrađivani profesor matematike, Nišlija Saša Popović, koji godinama preko interneta decu uči matematiku, odlučio je da do kraja meseca zbog koronavirusa učenicima omogući da besplatno vežbaju zadatke i uče preko njegovog sajta “Uči slobodno”.

Popović kaže da je u klupama sve manje dece zbog virusa koji se širi, iako škole nisu zatvorene, pišu Južne vesti.

Zato je odlučio da omogući deci da uče matematiku i fiziku besplatno – sajtu mogu da pristupe svi i sve što treba je da izaberu razred, a osim lekcija dostupni su im i zadaci za vežbanje.

“Dete se prijavi i ima lekcije gde ja bukvalno objašnjavam kompletno gradivo matematike od 5. do 8. razreda i imam pripreme za završni ispit. Odlučio sam se za ovo, jer supruga mi je prosvetni radnik i znam da polovina dece juče i danas nije otišla u školu, i verovatno će se desiti da se i škole zatvore, da pomognem deci da mogu da uče od kuće”, priča Popović.

Kaže da je u ovom periodu posebno teško osmacima koji se uveliko pripremaju za maturu, a ako ne idu u školu ili ona ne radi ne mogu da se spreme dobro.

Ako uzimaju privatne časove postoji mogućnost rizika da se zaraze ili zaraze drugog, pa je učenje od kuće najsigurnije – dodaje.

Zato poziva osnovce i njihove roditelje da ne zapostave učenje i da na sajtu ucislobodno.com izaberu opciju besplatnih lekcija i testova iz matematike, a njegova akcija za sada traje do kraja meseca, ali kaže da će u zavisnosti od situacije sa virusom možda biti i produžena.

Podsetimo, Nišlija je još pre 9 godina počeo da drži “Jutjub lekcije” matematike, za klipove je nagrađivan, a njegov sajt je pre nekoliko godina proglašen za najbolji edukativnog sadržaja.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay