SAVET suosnivača EPLA: Da bi vam dete bilo USPEŠNO ovo je važnije od OBRAZOVANJA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Printscreen/Youtube

Ako želite da vaše dete bude uspešno i bogato, morate mu dati mnogo slobode za istraživanje, smatra jedna od legendi američke tehnološke industrije i suosnivač Epla Stiv Voznijak.

Kada su ga pitali šta je, iz njegovog detinjstva, najzaslužnije za njegov životni uspeh, on je kazao – MANJAK OGRANIČENJA.

„Ne prisiljavajte decu da prihvate vaše vrednosti. Pustite ih da istražuju. Pustite ih da budu deo sveta, da rade stvari koje vole i idu u smeru koji žele. Ne govorite im šta da studiraju. Neka ne upisuju školu ili fakultet za koje verujete da će im doneti novac. Neka se bave onim u čemu uživaju“, rekao je jednom prilikom Voznijak i dodao da dete treba podržati onda kada odabere ono čime želi da se bavi.

On kaže da su strast i ljubav prema poslu, odnosno zanimanju, važniji od bilo kakvog obrazovanja, prenosi Biznis Info.

„Obrazovanje koje steknete na fakultetu delite sa milionima drugih ljudi, jer svi su učili iz istih knjiga. Ako se oslanjate samo na to, bićete samo jedan u masi i nećete postići veliki rezultat. Vaša strast i želja za istraživanjem je ono što vas čini posebnim“, naglasio je on.

Izvor: Biznis Info

Foto: Printscreen/Youtube

Komentari 5

 1. Gordana

  Bas tako!

 2. najbo

  yep drag mi je woz ali izgleda ne u ovom svetu. pa on lep primer coveka koga jobs eksplatisao do koske

 3. magdalena

  Voznijak, sedi, jedan! Ne lupetaj majke ti, od vas polupismenih samo 1 na milione napravi pare, a ostali kopaju po rudnicima. Diploma ne sprečava da istražuješ nego ljudska glupost i nekreativnost, nema veze sa fakultetom nego sa mentalitetom i inteligencijom. Dosta mi je vas što ste iz garaže postali multimilioneri, obično iz garaže postanu kriminalci.

 4. ZOINMIHAILO

  Obrazovanje je značajno samo ukoliko se iskorači izvan obrazovanja.

 5. Pingback: VOZNIJAK, SUOSNIVAČ EPLA: SLOBODA VAŽNIJA OD ŠKOLE - RanacRanac