Šarčević preti kaznama a škola koju je on osnovao prelazi na on-line nastavu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da se moraju poštovati tačno određene procedure u slučaju zatvaranja škola, da odluku o tome ne mogu da donose direktori i najavio sankcije za one direktore koji su to uradili na svoju ruku.

„Razumem i strah i paniku, ali svako mora da poštuje procedure i zakone, a ne kao što su to uradili u „Miki Petroviću Alasu“ u Beogradu i u gimnaziji u Čačku – sedeli uveče i gledali šta da rade“, rekao je Šarčević za Kurir.

On je naveo da mu se javljala rektorka BU da pita šta radi, koje su procedure i da nikakve odluke nije donosila na svoju ruku.

„Tu je Ministarstvo prosvete, tu su školski odbori, ne mogu direktori tek tako da odlučuju da li će škola biti zatvorena“ , rekao je Šarčević.

On je dodao da će, kada se situacija u vezi sa korona virusom stabilizuje i prođe, inspekcije raditi i da će svi biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Jedna druga vest došla je do javnosti u isto vreme kada i najava kažnjavanja neposlušnih direktora koji na svoju ruku zatvaraju škole.

Naime, privatna osnovna iškola i gimnazija “Ruđer Bošković” u Beogradu objavila je da obustavlja nastavu i prelazi na on-line nastavu od ponedeljka.

Jedan od osnivača i nekadašnji direktor je niko drugi do ministar Šarčević.

Roditelji su dobili obaveštenje putem SMS poruke da se nastavlja obustavlja od ponedeljka, 16. marta i da će se predavanja održavati onlajn.

U poruci koju su roditelji dobili od uprave škole navedeno je da “u školi nema zaraženih učenika i nastavnika korona virusom”.

“Škola ima sve neophodne resurse za organizaciju onlajn nastave. Sva uputstva i informacije ćete dobiti mejlom u ponedeljak, kada ovaj oblik nastave počinje sa radom. Molimo vas da učenici ponesu sve knjige i sveske svojim kućama a učenici koji su odsutni to mogu učiniti tokom današnjeg i sutrašnjeg dana od 9 do 14h. Uprava škole”, navodi se u SMS poruci.

„Zatvaranje škola kontraproduktivno, nema garancije da bi mladi sedeli u izolaciji“


IZJAVA DANA: Naša škola je zatvorena, odgovorno čekamo


Izvor: BIZLife/N1

Foto: Pixabay