Studentima ekonomije i diploma Univerziteta u Londonu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: www.ekof.bg.ac.rs

Ekonomski fakultet u Beogradu predstavio je prvu generaciju studenata koji će učiti po programu prestižne Londonske škole ekonomije (LSE) i po završetku studija dobiti dve diplome – Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Londonu.

Kako je saopšteno, 30 studenata će učiti po istom programu i imati isti tretman kao i njihove kolege koje studiraju u Londonu a moći će i da pristupe onlajn resursima LSE za pripremu ispita.

Studenti će imati 14 dvosemestralnih ispita za tri godine, slušati predavanja i polagati ispite na engleskom jeziku, i to u jednom ispitnom roku, a po završetku studija će dobiti dve diplome.

Ambasador Velike Britanije Denis Kif istakao je da je LSE najbolje rangirana visokoškolska ustanova ekonomije i finansija u Evropi i da je taj studijski program “sjajna šansa za studente iz Srbije da unaprede znanja i profesionalne veštine, i pozitivan iskorak za ceo Beogradski univerzitet, na planu dalje internacionalizacije”.

Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić rekao je da su obezbeđene i stipendije za 25 odsto studenata prve generacije.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu jedan je od malobrojnih u Evropi koji je potpisao sporazum o saradnji s Londonskom školom ekonomije o realizaciji međunarodnog programa osnovnih studija “Ekonomija i finansije”, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Beta

Foto: www.ekof.bg.ac.rs