TEST: Saznajte da li ste spremni da postanete menadžer

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Zaokružite jedan od tri ponuđena odgovora i saznajte da li ste došli do „velike“ prekretnice u karijeri ili treba još da učite i da se usavršavate:

Kako zamišljate da ćete provoditi većinu svog vremena za dve do pet godina u vašoj karijeri?

a) Pomažući svom timu da se profesionalno razvija

b) Tako što ćete dostići svoje ciljeve i proširiti ih

c) Penjući se uz lestvicu profesionalnog uspeha

Šta za vas znači kada obavite sve sa vaše „to-do“ liste?

a) Važno vam je, ali ne u tolikoj meri kao kada biste nekome bili mentor, upravljali budžetima ili nadgledali napredak projekta

b) To je osnova da biste se osećali ispunjeno

c) Na taj način merite uspeh

Na kojim veštinama trenutno radite?

a) Efikasna komunikacija

b) Sagledavanje šire slike

c) Emocionalna inteligencija

Kada se pomene menadžerstvo, na šta prvo pomislite?

a) Važniji projekti i zadaci

b) Ultimativan profesionalni razvoj i ambicija

c) Veća plata i drugi benefiti

Zamislite da treba da postanete menadžer. Šta će vam biti najpotrebnije u prvih mesec dana?

a) Tim i uvid u veće korporacijske strategije

b) Mentor i trening za liderstvo

c) Nova kancelarija i bolje mesto za parkiranje

Rešenje:

Većina odgovora pod A:

Čestitamo! Spremni ste da napravite sledeći korak u vašoj karijeri. Imate dosta veština poput dobre komunikacije, upravljanja timom, preuzimanja odgovornosti, tako da se možete upustiti u razgovor sa šefom o daljem napretku.

Većina odgovora pod B:

Upravljanje timom nije isto što i biti deo tima. Kada neka osoba postane menadžer, ona nije više deo tima, a izgleda da vi niste spremni da se prilagodite. Fokusirajte se na vašu trenutnu poziciju za sada.

Većina odgovora pod C:

Imate još dosta da učite i radite dok ne postanete menadžer. Pozicija ne znači samo veću platu i lepšu kancelariju. Da biste napredovali, pokušajte da budete mentor praktikantima.

S druge strane, morate konstantno da učite, bez obzira na to čime želite da se bavite i da li želite da budete lider ili ne. Danas postoji mnogo kurseva koji vam mogu pomoći da steknete različite veštine i usavršite se na mnogim poljima, ali pažljivo ih birajte jer neki vam kasnije mogu „otvoriti mnogo više vrata“ od drugih.

Da biste osigurali vašu budućnost, najbolji način je da steknete diplomu akreditovanog, međunarodno priznatog fakulteta. A za zaposlene su idealne ONLINE studije na srpskom jeziku.

Jedine međunarodno akreditovane online studije u jugoistočnoj Evropi nudi DOBA Fakultet iz Slovenije – privatna poslovna škola, odobrena kao vodeća visokoškolska institucija u oblasti online studija u regionu, i kao centar znanja.

DOBA Fakultet izvodi bachelor i master programe, kao i istraživanja iz oblasti aplikativnih društvenih studija. Ne treba izostaviti ni doktorski program koji je jedinstven jer se u celosti izvodi online, i kao takav je jedini u Jugoistočnoj Evropi.

Fascinantan je i podatak da 64 odsto diplomaca napreduje odmah po diplomiranju jer se saradnja sa preduzećima ostvaruje već tokom studija.

Ukoliko ste nestrpljivi, imate sreće, jer upisi kreću od marta ove godine i možete kontaktirati DOBA Fakultet za sve dodatne informacije OVDE.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo