Direktor koji vozi svoje đake čak 140 km dnevno dobio novo vozilo od NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: NIS

Nova „Lada Niva“ stigla je na adresu OŠ „Milan Vučićević – Zverac“ u selo Bratljevo. Direktoru ove ustanove Vidosavu Кolareviću, kog od milja zovu Učo, koji svakodnevno prevozi đake dotrajalim automobilom po nepristupačnom terenu, NIS i opština Ivanjica donirali su novac za novo vozilo.

Omiljen i požrtvovan direktor škole u Bratljevu, Vidosav Кolarević – Učo, dnevno pređe 140 kilometara. Ustaje pre zore kako bi na vreme stigao do svake udaljenje kuće u raštrkanim zaseocima i mališane dovezao u školu.

Pre nego što odveze decu u školu, Učo rano ujutru vozi i četiri nastavnika koja žive u Ivanjici.

Ova donacija mu je veoma značajna.

„Sama donacija kompanije NIS nam znači mnogo, prvenstveno zbog prevoza dece do škole i njihove bezbednosti. Sam teren u kojem se škola nalazi i udaljenost dece od škole zahteva terensko vozilo. Prethodni auto je dotrajao i zahtevao je svakodnevne popravke. Devet učenika koristi prevoz do škole iz tri pravca i auto dnevno prelazi 140 kilometara. Učenici su oduševljeni i zahvalni zbog udobnije vožnje i sigurnosti koju pruža novi auto. Sam vaš postupak nam uliva nadu da o nama neko misli i da se neko i nas setio“, kaže Učo.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS

Komentari 3

 1. Ivana

  Bravo! Hvala bogu da se neko setio da pomogne ovom divnom čoveku!

 2. Кисели купус

  Шта рећи после свега?
  Реците да ли било ко други од ове Људине може да има бољи „CV“ за будућег Министра просвете???
  Свака част, и КАПА ДОЛЕ ЉУДИНО!!!!!

 3. Marko

  Lako je Nisu kad vec godinama kradu ljudima terenski dodatak kao i 2 trecine plate zaposljavanjem radnika preko lizinga…3 busotine u Turiji daju 150m3 nafte dnevno…a gde su ostale u Elemiru,Kikindi,Velebitu,Mokrinu,Srbobranu,Turiji,itd…pa vi vidite…terenski po coveku koji tegli cevi od 80-160kg,skinut je terenski u visini 50000 na mesecnom nivou!!!Pa vi sada dobro razmislite