X
  • English
X

Energy plus

Francuzi zainteresovani za hidroenergetske projekte u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Francuski EDF zainteresovan je da razvija projekte u oblasti hidroenergetike u Srbiji, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posle sastanka s predstavnicima te kompanije.

„Postoji veliko interesovanje da sa EDF radimo pre svega na projektima vezanim za unapređenje naše prenosne distributivne mreže“, rekao je Antić novinarima.

EDF je jedna od najznačajnijih energetskih kompanija u svetu, sa 160.000 zaposlenih. „Mi smo spremni da zajednički sagledamo neiskorišćene hidropotencijale i mogućnost izgradnje hidroenergetskih objekata na našim slivovima“, rekao je Antić.

Sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti generalnog direktora EPS Milorad Grčić i direktorka Elektromreža Srbije Jelena Matejić.

Antić je naglasio da je dogovoreno da se intenzivira saradnja i određeno je ko će biti članovi stručnog tima.

„Prvi sledeći korak u toj saradnji je da će srpski stručnjaci posetiti Francusku i kompaniju EDF“, dodao je ministar.

Antić je rekao i da je sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolinijem 18. januara potpisao sporazum kojim su određeni prioriteti buduće energetske saradnje, a tada je najavljena i poseta predstavnika EDF.

„Delegacija preduzeća EDF je došla na sastanak da bi razmotrila mogućnosti saradnje u svim oblastima s preduzećima iz energetskog sektora u Srbiji“, rekao je ambasador.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: Beta