Italijanski kapital pojačao srpskog snabdevača strujom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kompanija „E-nergia Gas and Power“, najveći privatni snabdevač strujom u Srbiji, objavila je da je italijanska kompanija „Europe Energy S.P.A“ koja isporučuje struju i gas za 60.000 krajnjih kupaca u Italiji, dokapitalizacijom osnažila projekte E-nergie i preuzela suvlasnički udeo u toj kompaniji.

Generalni direktor kompanije „E-nergia Gas and Power“ Velimir Gavrilović rekao je na konferenciji za novinare da na srpskom tržištu ta kompanija ima više od 3.000 krajnjih korisnika. „U Srbiji smo prisutni od 2013, faktički od prvog trenutka kada je tržište liberalizovano. Prve isporuke maloprodajnim kupcima ugovorili smo 2014. godine“, naveo je on.

Gavrilović je kazao da je „E-nergia“ tokom 2018. maloprodajnim kupcima u Srbiji isporučila 274.000 megavat-sati, a u ovoj godini ugovorena je isporuka 500.000 megavat-sati električne energije. „Za pet godina, osvojili smo pet odsto srpskog tržišta. U Rumuniji snabdevamo strujom i gasom 11.000 korisnika, a u Italiji 60.000 njih“, rekao je Gavrilović.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay