Kad se vlast i opozicija UDRUŽE: Pirot briše sve lokacije za MHE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Glasovima svih prisutnih odbornika, kako vlasti, tako i opozicije, na sednici Skupštine Grada Pirota usvojena je odluka o brisanju svih lokacija za MHE iz Prostornog plana Grada.

Istovremeno, Skupština je donela odluku da se Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima uputi zahtev za moratorijum na izgradnju mini hidroelektrana na teritoriji Parka prirode Stara planina.

Odluka je doneta na inicijativu opozicione grupacije Najbolje za Pirot, a šef odborničke grupe Žarko Todorović kaže da ovo nije samo inicijativa odborničke grupe, već svih meštana sela Stare planine i organizacija koje se godinama bore za zaštitu reka Stare planine.

Skupština je donela i odluku da se uputi molba Vladi Srbije da po hitnom postupku donese moratorijum na dalju izgradnju mini-hidroelektrana za koje postoje dozvole.

Ipak, odbornici nisu definisali šta će se desiti sa onim dozvolama koje su već izdate ili koje su u procesu dobijanja saglasnosti.

U vreme održavanja skupštinske sednice građani Pirota okupili su se ispred zgrade Gradske uprave na još jednom protestu protiv izgradnje mini hidroelektrana na Staroj planini.

Izvor: Južne vesti

Foto: BIZLife