Kinezi u Boru zapošljavaju i obećavaju ČISTIJE nebo

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Generalni direktor “Ziđin koper Bor” Long Ji izjavio je da će ta kompanija u narednom periodu zaposliti nove radnike, povećati proizvodnju ali i unaprediti tehnologiju kako bi se očuvala životna sredina.

On je, na centralnoj proslavi povodom 6. avgusta Dana rudara u Boru, naglasio da je od početka godine Ziđin zaposlio 280 novih radnika iz Srbije, ali i da će u narednom periodu, osim povećanja broja radnika i proizvodnje, povećati i dinamiku remontovanja i raskrivke u rudnicima, i uložiti još veći napor u bezbednost rudara.

Kompanija ubrzano radi na izradi projekata opreme za smanjenje sumpor dioksida u otpadnim gasovima iz topioničkih postrojenja. “Očekujemo da će izrada projekta biti završena ovog meseca a izgradnja ubrzana, kako bi se ispunili standardi otpadnih gasova”, rekao je Ji.

On je dodao da će u drugoj polovini godine Ziđin započeti radove na rekonstrukciji, proširenju i izgranji projekata u Rudniku bakra u Majdanpeku i borskoj topionici, a počeće i ulaganja u rudnike Veliki Krivelj, Jama i Novo Cerovo.

Predsednik Nadzornog odbora Ziđina u Srbiji Džordž Fang, istakao je stogodišnju tradiciju rudarstva u Boru i naglasio da će Srbi i Kinezi “zajednički izgraditi savršenu budućnost”.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da je Ziđin ispunio očekivanja preuzimanjem većinskog udela u RTB i naglasio da će proizvodnja katodnog bakra ove godine biti veća za 26 odsto u odnosu na prošlu godinu.

On očekuje i da u rudniku bakra Čukaru Peki kod Bora počne eksploatacija najkasnije 2022. godine.

Ziđin, nekadašnji RTB Bor, koji je imao 4.800 radnika pre privatizacije, sada zapošljava oko 5.100 radnika, a povećane su i zarade.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 4

  1. Bor Boranin

    Jedini proizvođač bakra u Srbiji “Ziđin” krenuo je aktivno u rešavanju promašaje koe je ostavio grobar RTB Bor, Spaskovski. To neće ići lako i brzo, trebaju sredstva i vreme. Dobro je što kineska firma angažuje stručne ljude u procesima proizvodnje i izrade projekata za modernizaciju. Za razliku od njih Spaskovski je sve sam radio, uz pomoć klimoglavaca i poltrona, a stručnom radu je pokazao žuti karton. Zlo da bude veće imao je veliku podršku mentora Dinkića, Tadića i Vučića.

  2. Pingback: Kinezi otvaraju FABRIKU EKSPLOZIVA u Srbiji - Bizlife.rs

  3. Bor Boranin

    Jedini proizvođač bakra u Srbiji “Ziđin koper Bor” zapošljava nove radnike, povećava proizvodnju ali će i unaprediti tehnologiju kako bi se očuvala životna sredina. Ono što je ostavio grobar RTB Bor, Spaskovski, kinezima će trebati vreme, novac i strpljenje. Da isprave sve Sosine “krive drine” kojim je urušio kombinat, kadrovsku strukturu, pogrešno vođena tehnologija i gradnju fleš peći, samo sebe nije urušio. Za vreme njegove vladavine prosperirali su klimoglavci, poltroni i uvlakači, koji niti su znali tehnologiju, niti tehniku. Pomoći mentora Dinkića.Tadića i Vučića su bile od izuzetne važnosti kriminalu i propasti RTB Bor.

  4. Bor Boranin

    Tradicija RTB Bor se nastavlja. Zbog toga predlažem? Prvu Šistekovu nagradu” Ziđin” treba da uruči Spaskovskom, grobaru RTB Bor, jer ne može da uništava nadalje i da se služi sa svakojakim kriminalizovanim radnjama. Na taj način spašen je RTB Bor od sunovrata, kojeg je osmislio Sosa. S rudarskim pozdravom: Srećno!