Kvalitet potvrđen u laboratorijama i na tržištu

PinterestFacebookTwitterShare

Proizvodnja maziva u Naftnoj industriji Srbije beleži pozitivne rezulate u svim segmentima poslovanja, a proizvodi se plasiraju u devet zemalja regiona. Prošle godine proizvedeno je 14.500 tona, a brend “nisotek” je lider na tržištu Srbije s tržišnim učešćem od 23 odsto. Razvojem novih proizvoda povećan je i njihov broj, a zahvaljujući obimu proizodnje i prodaje u Srbiji i zemljama regiona, NIS je ušao u prvih šest uljnih kompanija u regionu. Proizvodi poseduju tri ISO standarda, a u kvalitet i razvoj neprestano se ulaže.

Da rezultati ne izostaju potvrđeno je i na nedavno završenom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, gde je NIS, u robnoj grupi proizvodi hemijske industrije, osvojio veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet motornih i hidrauličnih ulja. Za kvalitet proizvoda “nisotek” palete osvojeno je sedam velikih zlatnih i tri zlatne medalje za kvalitet.

Ova priznanja, osvojena u oštroj konkurenciji, potvrda su visokog kvaliteta proizvoda koji se plasiraju na mnoga tržišta, ali i svakako potvrda poverenja potrošača. To i ne treba da čudi jer se u paleti proizvoda nalaze motorna ulja vrhunskog kvaliteta, koja štede gorivo i smanjuju količinu štetnih materija u izduvnim gasovima, a razvijena su i biorazgradiva ulja u skladu sa zaštitom životne sredine. Kvalitet se testira i u laboratorijama, ali i tokom korišćenja. Ova ulja u motorima i opremi svetskih proizvođača odobrena su na osnovu odobrenja najpoznatijih proizvođača motora i opreme.

Nedavno je potpisan i sporazum o strateškom partnerstvu između  NIS-a i BASF-a, kojim je definisano partnerstvo u oblasti unapređenja proizvodnog programa NIS-a, kao i razvoja tehnologije proizvodnje naftnih derivata. Reč je o prošorenju i unapređenju saradnje ove dve kompanije, a to će, sigurno je, doprineti daljem poboljšanju kvaliteta ulja, maziva i celokupne palete naftih derivata, te proširena asoptimana proizvoda.

Izvor: BIZLife

Piše: Ana Markovič