Niš oprašta “svojima” dug za struju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su odluku o otpisu 53 miliona dinara duga za struju za objekte koji su vlasništvo grada ili za koje grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Perišić, rekao je da se otpis dugova odnosi prvenstveno na dugove Domova kulture i mesnih kancelarija na seoskom području koji su nastali do 2012. godine.

“Imamo slučaj mesne kancelarije koja je imala jednu sijalicu i mesečne račune za struju od 140.000 dinara, zato što je na taj objekat bila priključena i pekara. Imamo i slučaj mesne kancelarije sa istim računima zato što je na njen strujomer bio priključen stadion na kome su se tokom leta u večernjim časovima odigravale utakmice”, izjavio je Perišić za skupštinskom govornicom.

On je kazao da je gradsko pravobranilaštvo protiv velike većine dužnika pokrenulo sudske postupke, tako da nisu tačne optužbe opozicije da niko neće biti procesuiran.

Skupština grada Niša usvojila je i odluku o regulisanju starog duga zakupaca gradskog poslovnog prostora koja predviđa otpis dela duga i mogućnost plaćanja zaostalih dugova na više mesečnih rata.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay