“Cena struje NAJJEFTINIJA u Evropi, time čuvamo socijalni mir, to je naša politika”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Međunarodni monetarni fond nije uputio Vladi Srbije zahtev da cena struje mora da bude povećana do sredine sledeće godine.

“Cena električne energije u Srbiji je najjeftinija u Evropi. Mi, bez daljeg, time čuvamo socijalni mir. Zato EPS nema dovoljno prihoda koliko bi imali da je ta cena na realnom nivou. Ali, to je naša politika u ovom trenutku i čuvaćemo je dok još značajnije ne podignemo plate u Srbiji”, kazala je Brnabić.

Ona je rekla da novi izdaci građanima Srbije ne mogu da se nameću i da je to tema o kojoj Vlada redovno razgovara za MMF.

“U ovom trenutku to ne postoji kao zahtev do sredine 2020. godine“, rekla je premijerka novinarima posle otvaranja fiskulturne sale u Novom Selu kod Vrnjačke Banje.

Predsednica Vlade prisustvovala je i svečanosti povodom pokretanja Centralnog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, “eTurista” i prezentaciji projekta.

“Novim sistemom smo pojednostavili posao za sve koji se bave turizmom i ugostiteljstvom. Sada, kada recimo prijavljujete gosta, nećete morati da idete od APR do policije. Sada će se raditi potpuno automatski, iz kancelarije ili od kuće”, objasnila je Brnabić.

Izvor: Politika, Tanjug

Foto: Pixabay